Πολιτική

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Με τρεις τρόπους θα κλείνεται το ραντεβού για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού

06.12.2020 | 10:07 Eνσωμάτωση

Με τρεις τρόπους θα μπορούν οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό θα γίνει:

Μέσω της άυλης συνταγογράφησης, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους πολίτες στον ιστότοπο gov.gr με τους κωδικούς Taxis και του ΑΜΚΑ τους

Μέσω της πλατφόρφμας emvolio.gov.gr, η οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα και

Μέσω τηλεφώνου.

«Ο προγραμματισμός του εμβολιασμού είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση που ολοκληρώνουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Θα συμβεί για πρώτη φορά. Οργανώνουμε ένα μαζικό εμβολιασμό για να διακόψουμε τη διασπορά του κορωνοϊού» σημείωσε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι ο κύριος τρόπος θα είναι ψηφιακός.

«Όσοι έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα ενημερώνονται αυτόματα είτε μέσω μέηλ είτε μέσω sms με προκαθορισμένο ραντεβού για μέρα, ώρα και μέρος εμβολιασμού. Ο πολίτης Θα αποδέχεται ή θα απορρίπτει το προκαθορισμένο ραντεβού με μήνυμα» διευκρίνισε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, στόχος είναι να πραγματοποιούνται δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί μηνιαίως, ενώ σειρά προτεραιότητας θα έχουν οι υγειονομικοί, οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 06/12/2020