Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 367 νέα κρούσματα – «Ασφυκτική» πίεση στα νοσοκομεία

05.12.2020 | 07:20 Eνσωμάτωση

Από τα 1667 νέα κρούσματα τα 367 ανιχνευθήκαν στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  1667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113185, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

Από τα 1667 νέα κρούσματα τα 367 ανιχνευθήκαν στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τα 316 περιφέρεια Αττικής 93 Πιερρία 79 Ημαθία.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Θεσσαλονίκη, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη παραμένουν σε υψηλό αριθμό, πιέζοντας το σύστημα υγείας το οποίο είναι ήδη στα όριά του.

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μια άνιση μάχη με τον χρόνο, με τα κρεβάτια των ΜΕΘ να είναι γεμάτα και πολλούς ασθενείς Covid-19 να νοσηλεύονται σε απλά κρεβάτια.

Ριφιφί για κλάματα

Άγνωστοι μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο ριφιφί, έφυγαν, όμως με άδεια χέρια, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, δεν φαίνεται να αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα.

Οι δράστες άνοιξαν τρύπες σε δύο τοίχους σκάβοντας επί ώρες και τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η αστυνομία εκτιμά ότι «χτύπησαν» το βράδυ της Τετάρτης. Διέρρηξαν την είσοδο ξενοίκιαστης αποθήκης της οδού Κουντουρά, κατέβηκαν στο υπόγειό της και άνοιξαν στον τοίχο τρύπα, διαμέτρου 40 εκατοστών. Από εκεί πέρασαν στο υπόγειο του διπλανού καταστήματος, το οποίο έχει ήδη δώρων και μπιζού. Άνοιξαν δεύτερη τρύπα μικρότερης διαμέτρου και έτσι έφτασαν στο κοσμηματοπωλείο.

Για κακή τους τύχη έπεσαν σε μια μεταλλική πλάκα που τους εμπόδισε να συνεχίσουν το έργο τους. Το υπόγειο του κοσμηματοπωλείου ήταν θωρακισμένο. Από μία μικρή οπή κατάφεραν και πήραν μόνο μερικές κενές θήκες ρολογιών.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 05/12/2020