Κόσμος

Κορωνοϊός: Έναρξη εμβολιασμών στη Ρωσία με διαταγή Πούτιν – Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Βρετανία

05.12.2020 | 20:01 Eνσωμάτωση

Μέλη του στρατιωτικού και ιατρικού προσωπικού του Στόλου της Βαλτικής, στον ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ, εμβολιάζονται με το Sputnik V. Την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών είχε διατάξει προ λίγων ημέρων ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

Γιατροί, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί λειτουργοί είναι οι πρώτοι στη λίστα του μαζικού εμβολιασμού, που άρχισε στη Μόσχα, παρά το ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V βρίσκεται ακόμη στην τρίτη φάση των δοκιμών.

Από τον μαζικό εμβολιασμό με το Sputnik V εξαιρούνται όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη και γαλουχία, όσοι είναι κάτω των 18 ετών και άνω των 60.

Αν και το Sputnik V δεν έχει λάβει κάποια έγκριση εκτός Ρωσίας, έχουν γίνει μαζικές παραγγελίες από χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, η Βραζιλία και η Ουγγαρία.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Βρετανία

Τελευταίες προετοιμασίες σε νοσοκομείο στο Κόβεντρι, που θα λειτουργήσει από την Τρίτη ως ένα από τα κέντρα μαζικού εμβολιασμού στη Βρετανία.

Τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTEch αναμένεται να λάβουν οι άνω των 80 και τα μέλη του προσωπικού στα γηροκομεία.

Μια εβδομάδα αργότερα το εμβόλιο θα περάσει στα κέντρα υγείας έτσι ώστε οι ηλικιωμένοι να επισκέπτονται τον γιατρό κοντά στην γειτονιά τους και να κάνουν εκεί το εμβόλιο.

Ωστόσο υπάρχει ζήτημα με τον αριθμό των δόσεων που θα φτάσουν στη χώρα καθώς όπως ανέφερε ο Ευθύμιος Τζάλας από την Βρετανία οι δόσεις μπορεί να είναι λιγότερες από τις 10 εκατομμύρια που υπολόγιζαν στην αρχή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2020