Ελλάδα

Ανατίναξαν ΑΤΜ και ισοπέδωσαν ολόκληρο το ισόγειο

05.12.2020 | 20:26 Eνσωμάτωση

Το ισόγειο του κτιρίου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης έχει ισοπεδωθεί. Οι δράστες τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών τράπεζας με αποτέλεσμα το υποκατάστημα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Εξαρτήματα του μηχανήματος όπως το προστατευτικό κουβούκλιο και το πληκτρολόγιο εκτοξεύτηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο ενώ έφτασαν μέχρι και τα μπαλκόνια διαμερισμάτων. Έντρομοι οι κάτοικοι ξύπνησαν από την έκρηξη.

Δεν υπολόγισαν το «έξυπνο» χρώμα

Οι δράστες ανατίναξαν τα ξημερώματα το ΑΤΜ με στόχο να αφαιρέσουν χρήματα, τους περίμενε όμως μία δυσάρεστη έκπληξη αφού τα χαρτονομίσματα ήταν παγιδευμένα με μπογιά και έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες για παρουσία δυο ύποπτων ατόμων στο σημείο.

Επιχειρήσεις που ήταν κλειστές λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές με τους επιχειρηματίες να έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την έλλειψη εσόδων και το υψηλό κόστος αποκατάστασης των ζημιών.

«Ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο

Με άδεια χέρια έφυγαν και οι δράστες του ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά διέρρηξαν την είσοδο ξενοίκιαστης αποθήκης, κατέβηκαν στο υπόγειο και άνοιξαν στον τοίχο τρύπα. Από εκεί πέρασαν στο υπόγειο του διπλανού καταστήματος όπου άνοιξαν δεύτερη τρύπα.

Όταν έφτασαν στο κοσμηματοπωλείο διαπίστωσαν πως το υπόγειο του καταστήματος ήταν θωρακισμένο και έτσι από μία μικρή τρύπα κατάφεραν και πήραν μερικές κενές θήκες ρολογιών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/12/2020