Ελλάδα

Αγρίνιο – Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα 11 κρούσματα σε παθολογική κλινική

05.12.2020 | 07:20 Eνσωμάτωση

Συναγερμός σήμανε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς 11 άτομα που νοσηλεύονταν στην παθολογική κλινική για άλλες παθήσεις, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, μιας και ο ασθενείς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, άσχετα με τον κορονοϊό και απαιτούν ειδική φροντίδα.

Πιθανότερο θεωρείται να μεταφερθούν σε άλλο νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, μετέβη άμεσα από την Πάτρα στο Αγρίνιο για να ενημερωθεί για την κατάσταση. Χθες βράδυ, έγινε σύσκεψη στο Αγρίνιο, υπό τον κ. Καρβέλη,  ώστε να παρθεί απόφαση για το ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθηθούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έως τώρα,  οι ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής εισήχθησαν στο νοσοκομείο, με άλλα παθολογικά αίτια και νοσηλεύονταν στην κλινική, ωστόσο στην πορεία εμφάνισαν συμπτωματολογία η οποία παρέπεμπε στην covid και μετά από τα τεστ που έγιναν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου σημειώθηκε ένας θάνατος, που τελικά σχετίζεται με επιπλοκές του κορωνοϊού, καθώς λίγες ώρες πριν καταλήξει ο εν λόγω ασθενής βρέθηκε επίσης θετικός στον ιό.

Σημειώνεται πως η κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρινίου είναι πλήρης, μιας και νοσηλεύονται σε αυτήν 24 άτομα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 05/12/2020