Καιρός

Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο – Με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές

04.12.2020 | 21:34 Eνσωμάτωση

Κατά 4-5 βαθμούς υψηλότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θα είναι οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.Μια τάση που φαίνεται να διατηρείται μέχρι και τα μέσα το Δεκέμβρη , με τη βροχερή όψη του μήνα να συνεχίζεται στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Παροδική συννεφιά προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα. Οι βροχές, μέτριας έντασης θα περιοριστούν στη Μακεδονία, λιγότερο έως καθόλου βροχές στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Και όσο περνάει η μέρα θα μειώνεται η έντασή τους και θα βρέχει λίγο μόνο σε τοπικό επίπεδο. Κατά τη
διάρκεια της ημέρας τοπικές βροχές πιθανόν να σημειωθούν στα νησιά του Ιόνίου , αλλά με αρκετά ανοίγματα του καιρού.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο το μεσημέρι. Θα φτάσει τους 15-16 17 βαθμούς κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά, 1718-18 19 στα πιο νότιακαι δυτικά, σε περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς και 17-19 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις 4-5 και το απόγευμα 6 και τοπικά στα βόρεια και
7 μποφόρ. Πιο ήπιοι θα πνέουν στο Αιγαίο στα 3-5 μποφόρ,και εδώ νοτιάδες.

Στην Αττική περιμένουμε μια καλή μέρα, με αναμένεται παροδική συννεφιά το πρωί και ηλιοφάνεια στηγια το υπόλοιπο της ημέρας συνέχεια, ενώ αργά τη νύχτα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ψιλόβροχου. Η θερμοκρασία από 11-16 17 , με ελαφρύ νοτιά 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν οιτοπικές βροχές, ασθενείς ως μέτριας έντασης, μέτριας έντασης με καταιγίδες το πρωί στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 910-14 , και βοριάδες οι άνεμοι, 3-5 4 μποφόρ οι έντασή τους.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Κυριακή θα βρέξει τοπικά στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Τοπική συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα και το βράδυ από το Ιόνιο και τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές, με δυνατους ανέμους, οι οποίες αργά τη νύχτατο βράδυ θα ενταθούν.

Έτσι θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού , με τα φαινόμενα να έχουν την τάση μέσα στη νύχτα να κινηθούν ανατολικότερα. Οι νοτιάδες στα πελάγη 4-6 και στο Ιόνιο μέχρι 7 -8 μποφόρ. Η θερμοκρασια δεν θα αλλάξει σημαντικά, 1515 στα βόρεια και -18- και μέχρι 20 βαθμούς νοτιότερα.

Κλείνοντας, την Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές από τα δυτικά θα ακολουθήσουν μια κίνηση ανατολικά , γρήγορα μέσα στη μέρα, με μια γραμμή καταιγίδων και ισχυρών βροχών να επηρεάζει όπως βλέπεται και στο χάρτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από βορρά μέχρι το νότο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρειαορεινά, ωστόσο. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Παράλληλα οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ με το πέρασμα των καταιγίδων, με
σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/12/2020