Ελλάδα

«Έβαλαν» τα γιορτινά για να υποδεχθούν από τη Δευτέρα τους καταναλωτές

04.12.2020 | 21:15 Eνσωμάτωση

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς επιχειρεί να μπει η χώρα με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων. Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει, οι καταστηματάρχες στήνουν βιτρίνες, συνολικά 110 καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Σε γιορτινό κλίμα προσπαθεί να μπει και η Θεσσαλονίκη που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία και η κάμερα του MEGA κατέγραψε τις ετοιμασίες. Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιεί εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα την Δευτέρα την Τρίτη θα ξανακλείσουν.

Τα φωτάκια θα ανάψουν και πάλι και οι Αγιοβασίληδες θα στολίσουν τις βιτρίνες των εποχικών καταστημάτων. Ήδη στη Θεσσαλονίκη που έχει χτυπηθεί όσο καμία περιφέρεια στη Ελλάδα από τον κορωνοϊό έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για να υποδεχτούν από τη Δευτέρα τους καταναλωτές.

Τα εποχικά καταστήματα κανονικά θα άνοιγαν την πρώτη Νοεμβρίου. Μπορεί η μεγαλύτερη περίοδος να έχει περάσει ωστόσο θα δώσει έναν γιορτινό χαρακτήρα εν μέσω πανδημίας και μια ανασα στους επιχειρηματίες οι οποίοι όμως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι δρόμοι άδειοι. Λιγοστοί Θεσσαλονικείς προχωρούν σε μία μουντή πόλη. Το μόνο που θυμίζει Χριστούγεννα εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει στην πλατεία Αριστοτέλους. Έχουν ήδη ξεκινήσει εργάτες να στήνουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ενόψει των ημερών.»

Συνολικά την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν 110 εποχικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Πώς θα πάμε τη Δευτέρα να αγοράσουμε Χριστουγεννιάτικα

    • Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση (για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).
    • Ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Αποστάσεις και μάσκες

  • Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
  • Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
  • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
  • Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/12/2020