Οικονομία

Η νέα ευκαιρία για 120 δόσεις και η κατάθεση πινακίδων – Τι γίνεται με το δώρο Χριστουγέννων

03.12.2020 | 08:01 Eνσωμάτωση

Mε τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών δίνει νέα ευκαιρία επανένταξης στη ρύθμιση 100-120 δόσεων για όσους έχασαν τις ρυθμίσεις από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο.

Βασική προϋπόθεση για την επανένταξη στην «Δεύτερη Ευκαιρία» είναι η καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου μέχρι τις 31/12/20.

Πινακίδες

Ψηφιακά θα γίνεται πλέον η κατάθεση των πινακίδων.

Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπαίνουν στην ιστοσελίδα gov.gr και θα δηλώνουν:

Πόλη, οδό, αριθμό και σημείο ακινητοποίησης του οχήματός τους.

Έτσι οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στις Εφορίες και θα κρατούν τις άδειες κυκλοφορίας και τις πινακίδες στο σπίτι τους.

Τα πρόστιμα για όσους κυκλοφορούν ενώ έχουν δηλώσει ότι το όχημα τους είναι ακινητοποιημένο θα είναι 10.000 ευρώ την πρώτη φορά.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι 30.000 και αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για 3 έτη.

Αναστολές συμβάσεων εργασίας και δώρο Χριστουγέννων

Τα επίκαιρα εργασιακά και οικονομικά ζητήματα σχολίασε ο Σύμβουλος Εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σχετικά με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ η αναστολή τον Δεκέμβριο θα πληρωθεί από το κράτος με 534 ευρώ, έκανε λόγο για επικοινωνιακό λάθος της κυβέρνησης.

«Είπε και ο κ. Βρούτσης χθες ότι κατ’ εξαίρεση δόθηκαν τόσα τον Νοέμβριο. Η κυβέρνηση πάει με βάσει τις οικονομικές της δυνατότητες, ενώ προσπαθεί να κρατήσει μαξιλάρι, γιατί δεν θα τελειώσει όλο αυτό το Δεκέμβριο» τόνισε.

Παράλληλα, αναφορικά με το δώρο των Χριστουγέννων, είπε ότι οι εργοδότες οφείλουν να το καταβάλουν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Όσοι βρέθηκαν σε αναστολή από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο, θα λάβουν το δώρο από το κράτος έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα, όσοι τεθούν σε αναστολή τον Δεκέμβριο, θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων από τον κρατικό κορβανά έως τις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Τέλος, ο κ. Πρασσάς, σημείωσε πώς εάν ένας εργαζόμενος βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στον χώρο εργασίας του, οφείλει να γράψει αναρρωτική άδεια και να την δηλώσει στον ΕΦΚΑ.

Έτσι, θα πληρωθεί από τον ΕΦΚΑ, ενώ δεν θα επιβαρυνθεί και ο εργοδότης με ολόκληρο το ποσό.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 03/12/2020