Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυστηρώς οικογενειακά τα φετινά Χριστούγεννα λέει η Κομισιόν – Απομακρύνεται η άρση του lockdown στην Ελλάδα

02.12.2020 | 20:08

Μην ετοιμάζεστε για γιορτές με συναθροίσεις, ήταν το μήνυμα της επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου προς όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, προειδοποιώντας ότι αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε με θανάτους. Δυστυχώς και τα σημερινά στοιχεία για τα νέα κρούσματα στην χώρα μας δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό καθώς έχουμε ρεκόρ διασωληνωμένων ενώ τα κρούσματα σήμερα είναι περισσότερα από ό,τι ήταν την προηγούμενη Τρίτη, με την πανδημία να δείχνει αντοχή.

Πολιορκημένη από τον κορωνοϊό εν μέσω lockdown παραμένει η χώρα. Και σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση. Διαπιστώθηκαν 2186 νέες λοιμώξεις, 613 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, 89.άνθρωποι έχασαν τη μάχη που έδιναν για να κρατηθούν στη ζωή.

Η Κομισιόν προετοιμάζει τους Ευρωπαίους πολίτες για σφιχτές γιορτές με μάσκες, αποστάσεις και καραντίνα. Το σχέδιό της θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το μήνυμα είναι σαφές: Οι γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι διαφορετικές φέτος. Η Κομισιόν κάνει έκκληση προς τους όλους Ευρωπαίους πολίτες κατά τη διάρκεια των εορτών να διατηρήσουν τα μέτρα κοινωνικών αποστάσεων καθώς και της χρήσης μάσκας και να μπαίνουν σε ατομική καραντίνα επτά ημερών πριν και μετά από κοινωνικές συναθροίσεις. ζητούν δηλαδή, από τους πολίτες να γιορτάσουν εντός της… οικογενειακής φούσκας.

Την ίδια ώρα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστήνεται να απαγορεύσουν τις μαζικές συναθροίσεις και να επιτρέπουν τις μικρότερες εκδηλώσεις μόνο με «ξεκάθαρα κριτήρια».

Η εικόνα των λυμάτων δείχνει ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν πρέπει να θυμίσουν γιορτές άλλων ετών.

Για πρώτη φορά μέσω του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η 7η Δεκεμβρίου δεν είναι η ημέρα που θα ανοίξει η οικονομία.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου τα κρούσματα επιμένουν, ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ζήτησε να μην χαλαρώσουμε στην τήρηση των μέτρων.

Η κυβέρνηση, δια του Στέλιου Πέτσα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγουν από το λουκέτο τα κομμωτήρια χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει χρονικά το πότε.

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα

Στο μέτωπο της αγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο μέτρο χαλάρωσης φαίνεται πως θα είναι το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, δεν αποκλείεται το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων να είναι την ερχόμενη Δευτέρα, κάτι που ωστόσο θα κριθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/12/2020

Ελλάδα