Κόσμος

Η Ουάσινγκτον «δείχνει» το Ισραήλ για τη δολοφονία Ιρανού επιστήμονα

02.12.2020 | 20:32

Σημαντικές εξελίξεις έχουμε στο θέμα της δολοφονίας του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα που έγινε την Παρασκευή στην Τεχεράνη ανεβάζοντας επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή. Τώρα και οι Αμερικανοί δείχνουν ως δράστη το Ισραήλ.

Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο οι Αμερικανοί να δείχνουν το Ισραήλ, αλλά αυτό συνέβη με δηλώσεις ανώτερου Αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου στο CNN.

Η ίδια πηγή άφησε μάλιστα αιχμές ότι οι Ισραηλινοί μάλλον δεν είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων την Ουάσιγκτον για τη μυστική επιχείρηση, σε αντίθεση με ό,τι έκαναν στο παρελθόν.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε εμπλουτισμό ουρανίου 20% ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθέι να δράσει πυροσβεστικά και ετοιμάζει πριν από τα Χριστούγεννα μια σύνοδο των χωρών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα και Βρετανία).

Οι ΗΠΑ έχουν αποχωρήσει μονομερώς με απόφαση Τραμπ και η δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα φαίνεται να υπονομεύει τα σχέδια του Μπάιντεν για επανάληψη του διαλόγου με την Τεχεράνη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/12/2020

Κόσμος