Κόσμος

Αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ

02.12.2020 | 00:58 Eνσωμάτωση

Σε φάση προετοιμασίας για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού βρίσκονται τα υγειονομικά συστήματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αρκετές είναι οι χώρες μάλιστα που έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν τα χρονοδιαγράμματά τους.

Βρετανία – 7 Δεκεμβρίου

Την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα η έναρξη των εμβολιασμών στη Βρετανία καθώς η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την ρυθμιστική αρχή φαρμάκων μέσα στην εβδομάδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέθεσε σε υπουργό, την ευθύνη διάθεσης και διανομής του εμβολίου, δημιουργώντας ειδικό χαρτοφυλάκιο καθώς η διαδικασία προμήθειας περιλαμβάνει τη διάθεση του εμβολίου σε 1500 κέντρα εμβολιασμού.

ΗΠΑ – 15 Δεκεμβρίου

Στις ΗΠΑ το εμβόλιο αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τα μέσα του Δεκεμβρίου σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο πριν από το τέλος του 2020 θα υπάρχουν διαθέσιμες 40.000.000 δόσεις.

Γαλλία – Τέλη Δεκεμβρίου

Στη Γαλλία οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν από τα τέλη Δεκεμβρίου ενώ οι υγειονομικές αρχές θα αποσαφηνίσουν τις πρακτικές λεπτομέρειες του εμβολιασμού με τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία.

Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν θα ξεκινήσει από τους ηλικιωμένους χωρίς να είναι ωστόσο υποχρεωτικός.

Ισπανία – Ιανουάριος 2021

Ο Ιανουάριος του 2021 θα είναι ο μήνας έναρξης του εμβολιαστικού προγράμματος που έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με τον Ισπανό πρόεδρο η χώρα του και η Γερμανία είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταστρώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Την ίδια στιγμή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η χώρα του ετοιμάζει δικό της εμβόλιο του οποίου η διάθεση θα μπορεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2021.

Videos & Απoσπάσματα από Βαβέλ - 02/12/2020