Πολιτική

Διαψεύδει τα σενάρια για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων ο ΕΟΔΥ

30.11.2020 | 20:57 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Αρκουμανέας τόνισε πως υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής, ωστόσο η υπόθεση θα φτάσει και στη Βουλή με ερωτήσεις που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Κατηγορηματικά διέψευσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας τα σενάρια περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων από τον Οργανισμό.

«Υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής, το εθνικό μητρώο ασθενών Covid» ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, ωστόσο η υπόθεση φτάνει και στη Βουλή με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέροντας το αίτημά του για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ρωτά τον πρωθυπουργό αν υπάρχει αξιόπιστο μητρώο Ασθενών, στον ΕΟΔΥ, στο υπουργείο Υγείας, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα στοιχεία και τη διαδικασία σχετικά με την ενημέρωση του Μητρώου Ασθενών ζητά το ΚΚΕ, ενώ παράλληλα για την υπόθεση παρενέβη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/11/2020