Αθλητικά

Χρ. Σωτηρακόπουλος: Αυτοκαταστροφική, αλλά ηγετική προσωπικότητα ο Μαραντόνα

27.11.2020 | 08:39 Eνσωμάτωση

Για το μύθο και τα κατορθώματα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

«Η συζήτηση για το Μαραντόνα πρέπει να γίνεται για το τι μπορούσε να κάνει με τη μπάλα στα πόδια, κάτι που δεν μπορεί κανείς να είναι ειδικός για να καταλάβει ότι ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό» ανέφερε ο γνωστός σπορκάστερ, συμπληρώνοντας πως «ο Μαραντόνα ανάμεσα στα υπόλοιπά του πράγματα ήταν μια αυτοκαταστροφική προσωπικότητα».

«Κυρίως όμως ήταν μια πολύ ηγετική προσωπικότητα» υπογράμμισε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, τονίζοντας ότι ήταν αυτό που τον ξεχώρισε. «Βελτίωνε, ανέβαζε μετριότατους ποδοσφαιριστές που είχε δίπλα του. Αυτό ήταν το ειδοποιό στοιχείο του Μαραντόνα, περισσότερο από κάθε άλλο» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η αναφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 δεν γίνεται καν στον τελικό που κέρδισε η Αργεντινή τη Γερμανία, που ήταν ένας συγκλονιστικός τελικός, αλλά για τον προημιτελικός με την Αγγλία, το ματς που έδειξε ότι ήταν ένας άγγελος και ένα διάολος στο ίδιο κορμί» τόνισε ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αναφέρθηκε και στις καταστροφικές συνήθειες και τα πάθη του «Ντιεγκίτο», αλλά και για το «ντοπάρισμά» του στο Μουντιάλ του 1994.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/11/2020