Ελλάδα

Απάτη – «μαμούθ» με επενδυτικά προϊόντα – 1.200 Έλληνες έχουν χάσει εκατομμύρια ευρώ

27.11.2020 | 09:35 Eνσωμάτωση

Ηλεκτρονικές εταιρείες εξαπατούν πολίτες και τους ωθούν να επενδύσουν χρήματα, τα οποία στην πορεία χάνουν. Θύμα αυτής της μάστιγας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την προσωπική του εμπειρία.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως οι εταιρείες αυτές σε καλούν τηλεφωνικά και σου προτείνουν να επενδύσεις σε χρηματιστηριακούς δείκτες. Τα χρήματα αυτά αυξάνονται στην πορεία ανάλογα με την κίνηση του χρηματιστηρίου.

Το θύμα επένδυσε 250 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην εγγραφή στην πλατφόρμα. Σε διάστημα μιας εβδομάδας ο κάθε χρήστης εκπαιδεύεται για τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας από όπου γίνονται οι συναλλαγές.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αδειοδοτημένη και λειτουργεί παράνομα, κάτι που φυσικά δεν είναι γνωστό στο χρήστη κατά την εγγραφή του. Σε κάθε νέο χρήστη, παραχωρείται ένας λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται τα χρήματα από τα κέρδη. Η επικοινωνία γίνεται με μέιλ και η εταιρεία φαίνεται να εδράζει στην Αγγλία.

Η απάτη αποκαλύπτεται όταν ο χρήστης επιχειρεί να σηκώσει χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό, καθώς η διαδικασία κωλυσιεργεί και τελικά αναστέλλεται επ’ αόριστον.

Η απάτη αυτή δεν είναι καινούρια, πάνω από 1000 άτομα έχουν εξαπατηθεί και τα κεφάλαια που έχουν φύγει από Ελλάδα αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/11/2020