Ελλάδα

Παράταση lockdown έως τις 7 Δεκέμβρη: Τι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο

26.11.2020 | 13:24

Την παράταση του Lockdown έως τις 7 Δεκέμβρη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Την Παρασκευή, οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις βασικές εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό. Δεδομένο είναι ότι δεν θα αρθεί το lockdown τη Δευτέρα κάτι που θα ανακοινώσει λογικά αύριο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πλάνο της σταδιακής άρσης των περιορισμών θα το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα, είτε με μήνυμα προς τους πολίτες στις αρχές της επόμενης εβδομάδες.

Με τη σημερινή εικόνα φαίνεται ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου και θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μια εβδομάδα μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σταδιακά θα ανοίξουν και τα καταστήματα. Πρώτα τα μικρότερα όπως για παράδειγμα τα κωμωτήρια τα οποία τηρούσαν και πριν το lockdown τα μέτρα και δεν αποτελούσαν εστιες διασποράς. Θα ακολουθήσουν λίγες ημέρες μετά μεγαλύτερα καταστήματα και τελευταία τα πολυκαταστήματα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία αποκλειστικά για καθήμενους και με όριο 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού και όλα θα εξαρτηθούν από τη πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/11/2020

Ελλάδα