Κόσμος

Ντιέγκο Μαραντόνα και Φιντέλ Κάστρο: Δύο φίλοι που πέθαναν την ίδια μέρα

26.11.2020 | 13:15

Ήταν 25 Νοεμβρίου όταν έφυγε από τη ζωή Φιντέλ Κάστρο, ο άνθρωπος που ο Μαραντόνα θεωρούσε δεύτερο πατέρα του. 25 Νοεμβρίου άφησε και ο μεγάλος θρύλος του ποδοσφαίρου την τελευταία του πνοή.

Ο Αργεντίνος θρύλος του ποδοσφαίρου δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας. Είχε κάνει το πρόσωπο του Κάστρο τατού στο δεξί του πόδι. Στο μπράτσο του είχε το πασίγνωστο πορτρέτο του επαναστάτη και συμπατριώτη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Σήμερα η Κούβα θρηνεί την απώλεια ενός δικού της ανθρώπου.

Ο Μαραντόνα δεν ακολούθησε την παρότρυνση του Κάστρο να ασχοληθεί και με την πολιτική, όμως με τη στάση του στήριξε τους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε αρκετές φορές τη στενή του σχέση με τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ και τον διάδοχο του Νικολάς Μαδούρο.

Το 2008 έπαιξε ποδόσφαιρο μαζί με τον τότε πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες για να στηρίξει τη χώρα στη διαμάχη της με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου για την απαγόρευση διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων σε μεγάλο υψόμετρο.

Με ηχηρά πρωτοσέλιδα αποχαιρετούν τον Μαραντόνα οι δύο ιστορικές εφημερίδες της γαλλικής Αριστεράς. «Αντίο, σύντροφε» είναι ο τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της l’ Humanite ενώ η Liberation τον χαρακτηρίζει «Ουράνιο».

Ο Πάπας Φρασκίσκος θυμάται τον θρύλο του ποδοσφαίρου και συμπατριώτη του με αγάπη, ανακοίνωσε το Βατικανό. Ο ίδιος ο Μαραντόνα είχε πει ότι ο ποντίφικας τον έφερε και πάλι κοντά στην πίστη του, που είχε χάσει. «Πήγα στο Βατικανό και είδα τις χρυσές στέγες. Και μετά άκουσα τον πάπα να ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Πούλα τις στέγες, φίλε», είχε δηλώσει τότε ο Μαραντόνα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/11/2020

Κόσμος