Κόσμος

Μετριοπαθές σχέδιο κυρώσεων στην Τουρκία από την Ε.Ε.

26.11.2020 | 20:56

Μετριοπαθές σχέδιο κυρώσεων φαίνεται ότι εξετάζει η ΕΕ κατά της Τουρκίας στην Σύνοδο Κορυφής στις 10 με 11 Δεκεμβρίου 2020.

Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία αλλά και Γερμανία απείλησαν σήμερα να επιβάλουν κυρώσεις σε όλους όσοι εμποδίζουν τον ενδολιβυκό διάλογο ο οποίος έχει στόχο την εγκαθίδρυση μεταβατικών θεσμών μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Γαλλία ηγείται της προσπάθειας για να επιβληθούν τον ερχόμενο μήνα ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία μετά την απειλή για επιβολή κυρώσεων που είχε διατυπωθεί τον Οκτώβριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως θα πρέπει να κερδίσει υποστήριξη από κυβερνήσεις της ΕΕ πέραν αυτών της Ελλάδας και της Κύπρου, δήλωσαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες.

Η εξέλιξη αυτή, εν πρώτοις φαίνεται να διευκολύνει την κατανόηση των ελληνικών θέσεων καθώς ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου η γραμμή της Αθήνας είναι πως η Άγκυρα αποτελεί τον κοινό παρανομαστή όλων των κρίσεων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου και ως εκ τούτου δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου με τη στάση της. Αντίθετα καθιστά μονόδρομο την επιβολή κυρώσεων.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/11/2020

Κόσμος