Υγεία

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

26.11.2020 | 13:24

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με τους διασωληνωμένους καθημερινά να αυξάνονται και τα κρεβάτια των εντατικών να λιγοστεύουν.

Τραγική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας με τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας να έχουν εξαντληθεί και τις πρώτες αεροδιακομιδές να γίνονται σήμερα.

Πλέον ένας στους πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται βρίσκεται σε μονάδα εντατικής.

Με τους διασωληνωμένους χθες να πλησιάζουν τους 600 και 84 ασθενείς να έχουν καταλήξει από κορωνοιο, η όποια μείωση των κρουσμάτων δεν θα επιφέρει σύντομα χαλάρωση στο σύστημα υγείας, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο κύμα ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.

Τα νοσοκομεία της Καβάλας, της Πέλλας και της Δράμας έχουν γονατίσει. Μάλιστα στη Δράμα υπήρξε και πρόβλημα με την επάρκεια οξυγόνου.

Την ίδια στιγμή δεκάδες υγειονομικοί νοσούν. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του καρδιολόγου και διευθυντή του ΕΣΥ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό.

Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία δέχονται την ανελέητη επίθεση του ιού. Παρά τα μέτρα τα κρούσματα σε κάποιες περιφέρειες αυξάνονται, με αποτέλεσμα τα περιφερειακά νοσοκομεία να εκπέμπουν σήμα κινδύνου και ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/11/2020

Υγεία