Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς και πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Χριστούγεννα με περιορισμούς

24.11.2020 | 16:38

Γράφει και σβήνει ημερομηνίες για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς η κυβέρνηση, με πληροφορίες του MEGA  να λένε πως ο πρωθυπουργός μέσα στην εβδομάδα και μάλλον στις 27 Νοεμβρίου, θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown. 

Γράφει και σβήνει ημερομηνίες για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς η κυβέρνηση, με πληροφορίες του MEGA  να λένε πως ο πρωθυπουργός μέσα στην εβδομάδα και μάλλον στις 27 Νοεμβρίου, θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown.  Για τα σχολεία πιθανή ημερομηνία ανοίγματος είναι η 7η Δεκεμβρίου. Άγνωστο είναι αν θα ανοίξουν κατά βαθμίδες ή όλα μαζί.

Οδικό χάρτη μέχρι τον Μάρτιο έχει η κυβέρνηση 

Ομιχλώδες παραμένει πότε θα ανοίξει η λιανική. Για τα εστιατόρια πιθανή ημερομηνία είναι η 21η Δεκεμβρίου, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών. Για σχέδιο που θα πρέπει να μας βγάλει μέχρι τον Μάρτιο έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας δείχνοντας πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει.

Παράταση μιας εβδομάδας στο λοκντάουν για να βεβαιωθούμε ότι σταθεροποιείται η μείωση των κρουσμάτων πρότεινε ο Μανώλης Δερμιτζάκης και ξεκαθάρισε ότι το τρίτο κύμα θα είναι αποτέλεσμα συμπεριφορών.

Μπορεί να φτάσουμε ξανά στα 3.000 κρούσματα αν δεν προσέξουμε το άνοιγμα λέει ο Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Από την μεριά του ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να «σωθούν» τα Χριστούγεννα. Πάντως δεν μπορούμε να βγούμε από το Lockdown στις 30 νοεμβρίου όπως και ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Μικρή ελπίδα δίνει ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων, που έπεσε σημαντικά, χωρίς αυτό να αποτελεί εγγύηση. Η μάχη είναι αυτή που προέχει, όπως είπε στο Live News ο Βασίλης Κικίλιας.

Τα κρούσματα κορωνοιού εξακολουθούν να χτυπούν και την κυβέρνηση. Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έπειτα από εξέταση στην οποία υποβλήθηκε. Σε προληπτική καραντίνα είναι ο Χάρης Θεοχάρης και ο Μάνος Κόνσολας

Ακόμη ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο λόγος για τον Τζον Φαν Σιπ, τον προπονητή της εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο Ανδρών.

Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλο το βάρος από ασθενείς με κορονοιο Χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 549ενώ 84 ασθενείς κατέληξαν. Χαρακτηριτσική είναι η εικόνα στο νοσοκοεμίο Παπαγεωργίου.

Και στο Ιπποκράτειο οι εφημερίες κλείνουν με απολογισμό πολλών βαριών περιστατικών που θέλουν νοσηλεία.

Συνολικά 860 ασθενείς νοσηλεύονται σε ειδικές μονάδες και πάνω από 3,5 χιλιάδες σε απλές κλίνες.Πανελλαδικά το 86% των κλινών ΜΕΘ έχει γεμίσει, με την θεσσαλονίκη να έχει το 99% των κλινών ΜΕΘ. καλυμένο και το 81% στην Αττική.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/11/2020

Ελλάδα