Ελλάδα

Δολοφονία στις Σπέτσες: Στον εισαγγελέα ο 22χρονος γιος καθηγητή του Πολυτεχνείου

24.11.2020 | 18:04

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στις Σπέτσες από την είδηση ότι ο θάνατος ενός 26χρονου, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 21 Νοεμβρίου, ήταν τελικά αποτέλεσμα ενός στυγερού εγκλήματος και όχι τροχαίου όπως θεωρείτο αρχικά.

Ο 22χρονος γιος καθηγητή του Πολυτεχνείου οδηγείται στην εισαγγελία Πειραιά. Κατηγορείται ότι το βράδυ του Σαββάτου, μαχαίρωσε θανάσιμα ένα φίλο του 26 χρονών.

«Μου ζητήθηκε κυρίως από την τοπική κοινωνία των Σπετσών να δηλώσω παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας, εναντίον του φερόμενου ως τώρα δράστη της εγκληματικής αυτής ενέργειας, η οποία όπως φαίνεται έχει γίνει με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο. Το νεκρό παιδί ήταν μόνιμος κάτοικος Σπετσών και ξέρω ότι διατηρούσαν μια έστω φιλική σχέση.»

Το τροχαίο ήταν… δολοφονία

Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του 22χρονου, μετά τις καταθέσεις φίλων του θύματος που τον υπέδειξαν ως δράστη της δολοφονίας.

«Ότι υπήρχαν λέει και κάποιοι άλλοι, γιατί κλήθηκα να καταθέσω και εγώ στο αστυνομικό τμήμα. Ο λόγος που τσακωθήκανε και συνέβη το τραγικό γεγονός ήταν για μια μηχανή, για ένα μηχανάκι, κάτι. Είχαν κάποιες διαφορές γιατί χάλασε, γιατί θα το φτιάξουνε, δεν το έφτιαξε.»

Οι δύο νεαροί άνδρες, φέρονται να συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου όταν και έγινε το μοιραίο. Ο 26χρονος, παρά τα βαριά τραύματα που είχε στην κοιλιά, κατάφερε να ανέβει στη μηχανή του. Λίγα μέτρα από το σημείο της συνάντησης, σωριάστηκε στο δρόμο. Εκεί τον βρήκαν οι φίλοι του που αρχικά θεώρησαν ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

«Σε ένα τροχαίο θα έφερνε και εκδορές και σε κάποια άλλα σημεία του σώματος, κάτι τέτοιο όμως δεν υπήρχε. Και στο ιατρείο που τον μετέφεραν, εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άλλα τραύματα παρά μόνο στην κοιλιακή χώρα, κάτι που είχε προκληθεί από πολύ αιχμηρό αντικείμενο. Και λεπτό.»

Την εξέταση από τους γιατρούς ακολούθησε η εξέταση του ιατροδικαστή ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δολοφονία.

«Αιτία θανάτου είναι ότι είχε βαριά κάκωση κοιλίας δια τέμνοντος οργάνου. Βαριές κακώσεις κοιλιακής χωράς δια νύσσοντος και τέμνοντος οργάνου. Αυτή είναι η αιτία θανάτου.»

Ήταν φίλοι…

Από τη πλευρά του, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου και πατέρας του 22χρονου κατηγορούμενου, υποστηρίζει ότι ο γιος του είναι το εξιλαστήριο θύμα.

«Ο γιος μου δεν παραδέχεται ότι σκότωσε. Και εγώ τηλεφώνησα στην αστυνομία και μου είπαν αρχικά ότι πρόκειται για τροχαίο. Μετά οι αυτόπτες μάρτυρες άλλαξαν την κατάθεση τους και είπαν ότι ο γιος μου τον σκότωσε. Πρόκειται για βαποράκια που διακινούν ναρκωτικά στις Σπέτσες».

Η οικογένεια του καθηγητή, διατηρεί εξοχικό στις Σπέτσες και βρίσκονταν εκεί για να περάσουν τις ημέρες της καραντίνας. Οι δύο νεαροί, σύμφωνα με μαρτυρίες, γνωρίζονταν καιρό, ενώ τους είχαν δει να κάνουν παρέα και το καλοκαίρι.

«Όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας ήταν ακόμα ζωντανός και έφυγε από ακατάσχετη αιμορραγία γιατί είχε υποστεί ρήξη η κεντρική αρτηρία, απ’ ό,τι είπε η γιατρός εδώ του πολυδύναμου ιατρείου μας.»
– Γνωρίζονταν μεταξύ τους; Ξέρετε;
-Ναι, ναι, ναι. Κάνανε παρέα. Δεν ήταν άσχετοι μεταξύ τους.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος κρατά το στόμα του κλειστό, δίχως να αρνείται αλλά ούτε και να αποδέχεται την βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 24/11/2020

Ελλάδα