Ελλάδα

Στην «κόψη του ξυραφιού» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

21.11.2020 | 10:03 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν για τον αγώνα που δίνεται στο μέτωπο του κορωνοϊού η κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου».

H κ. Ανεμοδουρά αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνεται όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και στον μεγάλο αγώνα που δίνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στα κέντρα υγείας που κάνουν την ιχνηλάτηση  και αντιμετωπίζουν τα ασυμπτωματικά περιστατικά. Όπως σημειώνει, μεγάλος  αριθμός κρουσμάτων περιθάλπονται  από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο κ. Καπραβέλος μεταφέρει την εικόνα από το νοσοκομείο, όπου η κατάσταση είναι τραγική, και οι γιατροί βρίσκουν με πολύ κόπο κλίνες εντατικής θεραπείας για τους ασθενείς. Σε δραματικούς τόνους περιγράφει την αγωνία και την απελπισία που επικρατεί σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα που «δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια». Απαιτείται οι πολίτες να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων προστασίας ενώ επίσης χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από την πολιτεία γιατί «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού».

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι συμμερίζεται τις απόψεις για πιο σκληρά μέτρα για την πανδημία, ώστε να σταματήσουν να «τροφοδοτούνται» συνεχώς με ασθενείς οι ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Ενώ απαιτείται η κατάλληλη προετοιμασία και συστράτευση των ιδιωτικών κλινικών ώστε να μην φθάσουμε σε σημείο να μετατραπούν ολόκληρα νοσοκομεία σε νοσοκομεία Covid.

Σχετικά με την έλλειψη γιατρών, η κ. Ανεμοδουρά σημείωσε ότι υπάρχει ήδη το νομοθετικό πλαίσιο για επίταξη γιατρών του ιδιωτικού τομέα. Ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση προς τον πρωθυπουργό για τον διορισμό 208 γιατρών για τη βόρεια Ελλάδα και άλλων 220 στην υπόλοιπη χώρα, κάτι που όπως είπε θα έλυνε το θέμα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 21/11/2020