Ελλάδα

Κορωνοϊός: Θλιβερά ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων

21.11.2020 | 13:36

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε κάθε μέρα οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας. Χθες κατέληξαν 72 συμπολίτες μας ενώ οι διασωληνώσεις έφθασαν τις 519.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιείται, όπως φαίνεται βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από το σημείο που θα επέτρεπε να ξεκινήσει σιγά-σιγά η άρση του lockdown.

Με αμείωτη ένταση επελαύνει ο κορωνοϊός τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή lockdown στη Θεσσαλονίκη και δύο εβδομάδες μετά το πανελλαδικό. Χθες, η Ελλάδα κατέγραψε δύο νέα αρνητικά ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, με 533 διασωληνωμένους και 72 νεκρούς.

Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Είναι ενδεικτικό πως, από τις 461 εισαγωγές που έγιναν το περασμένο 24ωρο, οι 260 αφορούν σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύουν 2 στους 3 ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς και το 54% των διασωληνωμένων.

Χθες, καταγράφηκαν 2.581 νέα κρούσματα του φονικού ιού. Αν και διακρίνεται μία τάση σταθεροποίησης, οι ειδικοί δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το εξαιρετικά βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στα βόρεια της χώρας, αλλά και για την μετάδοση πλέον του ιού από τους 20άρηδες στους 40άρηδες.

Παρά τις επεκτατικές διαθέσεις του φονικού ιού, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ», η χώρα μας βρίσκεται στην 33η θέση σε πλήθος κρουσμάτων και στην 30η σε πλήθος θανάτων, όταν το Βέλγιο με αντίστοιχο πληθυσμό κατέχει την αρνητική πρωτιά και στους δύο δείκτες.

Τα στοιχεία αυτά δεν αφήνουν ωστόσο κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας θερίζει ζωές και το ζητούμενο είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει για να φτάσουμε υγιείς στο πολυπόθητο ραντεβού μας με το εμβόλιο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/11/2020

Ελλάδα