Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πρόταση – βόμβα για σκληρό lockdown τύπου Γουχάν

20.11.2020 | 19:49 Eνσωμάτωση

13 ημέρες μετά την εφαρμογή του πανελλαδικού λοκ ντάουν και η χώρα μας βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Παρά τις απαγορεύσεις τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ η μαύρη λίστα των νεκρών μεγαλώνει κάθε μέρα με ρυθμούς σοκ. Η αχαλίνωτη η διασπορά του ιού έχε θορυβήσει την κυβέρνηση, που σχεδιάζει νέα μέτρα τη στιγμή που και οι λοιμοξιολόγοι αλλάζουν συνεχώς τις εκτιμήσεις τους.

Απόκοσμες εικόνες, μία πόλη με κατοίκους ζωντανούς νεκρούς. Η Γουχάν της Κίνας – εκεί όπου ξεκίνησαν όλα με τον εφιάλτη του κορωνοϊου. Ντύνουμε με τα πλάνα από τη Γουχάν

Το μοντέλο της σκληρής καραντίνας που ακολούθησε η κινεζική πόλη με πληθυσμό όσο η Ελλάδα – πρότεινε να εφαρμοστεί ΚΑΙ στη χώρα μας για δυο εβδομάδες o καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Στόχος να ανακοπεί η φρενήρης διασπορά του ιού από τον οποίο σήμερα διασωληνώθηκαν ακόμη 519 άνθρωποι, πέθαναν 72 και νόσησαν 2.581. να γίνουν τρυπήματα με τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν

Έτσι ήταν η καραντίνα της Γουχάν

Ποια ήταν όμως η καραντίνα που επέβαλαν οι κινεζικές αρχές μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε μία πόλη των έντεκα εκατομμυρίων;

Στην πόλη επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου και εξόδου, τα ελάχιστα καταστήματα που λειτουργούσαν τις πρώτες ημέρες για τρόφιμα και φάρμακα επιτρεπόταν να τα επισκεφτεί ένα άτομο ανά οικογένεια μία φορά την εβδομάδα.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η διανομή τροφίμων και φαρμάκων στα σπίτια με κούριερ, η περίθαλψη ασθενών πόρτα – πόρτα η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ενώ σταδιακά αποσύρθηκαν από τους δρόμους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

•Απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την πόλη
•Περιορισμένα καταστήματα τροφίμων και φαρμάκων
•Ένα άτομο/οικογένεια στις αγορές ΑΥ
•Διανομή τροφίμων και φαρμάκων με κούριερ
•Ιατρική περίθαλψη πόρτα – πόρτα
•Απαγόρευση κυκλοφορίας με αυτοκίνητο
•Σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

H Γουχάν παρέμεινε σε Lockdown…. Δυόμιση μήνες – μετρώντας χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊο – στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 1419 συνάθρωποί μας.

Εικόνες – σοκ από το νοσοκομείο του Βόλου 

Σκληρές εικόνες από το νοσοκομείο του Βόλου έφερε στο φως της δημοσιότητας το LiveNews. Σε έναν από τους θαλάμους του νοσοκομειου σοροί ανθρώπων που χάθηκαν από τον κορωνοϊο το τελευταίο 24ωρο, βρίσκονται εκτός ψυγείου επειδή δεν υπήρχε χώρος στους ψυκτικούς θαλάμους.

To νοσοκομείο Βόλου σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως διαθέτει 6 ειδικούς θαλάμους και κλιματιζόμενο χώρο ως συνέχεια του νεκροτομείου. Επιβεβαιώνει ωστόσο πως από χθες οι αριθμοί των θανάτων αυξήθηκαν αρχικά στους 11 και μέχρι το απόγευμα στους 16

Στην Ελλάδα κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ομονοούν πλέον σε μία κοινή παραδοχή: η καραντίνα ΔΕΝ πρόκειται να αρθεί την 30η Νοεμβρίου.

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας εκτιμά πως η ασφυξία στο σύστημα Υγείας δεν θα υποχωρήσει μέχρι τα τέλη του μήνα.

Οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως η τάση των κρουσμάτων παραμένει αρνητική και θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες με αυστηρή τήρηση των μέτρων του lockdown για να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2020