Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη – Αρνήθηκαν οι κλινικάρχες να παραχωρήσουν ΜΕΘ

20.11.2020 | 20:02 Eνσωμάτωση

Δικαστικός επιμελητής παραδίδει την κλήση επίταξης στον ιδιοκτήτη ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη. Με απόφαση της κυβέρνησης επιτάσσονται δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια λόγω της πίεσης που αυξάνεται ώρα με την ώρα τόσο σε απλές κλίνες Covid όσο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη.

Το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας έληξε και με έγγραφο του επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές οι οποίες άμεσα πρέπει να παραδώσουν 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Σε μια από τις δύο κλινικές, που διαθέτει 100 κλίνες νοσηλεύονται ήδη 50 ασθενείς εκ των οποίων οι 35 νεφροπαθείς, ενώ διαθέτει και τέσσερεις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως ορίζει το επιχειρησιακό σχέδιο η μεταφορά ασθενών και η εκπαίδευση του προσωπικού θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όλο το προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές, συνολικά 85 άτομα θα πρέπει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να εκπαιδευτούν καταλλήλως για να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς Covid που θα έρθουν από τα νοσοκομεία.

Ήδη ένα από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας θα εφαρμοστεί σε όποια περιφέρεια υπάρχει δραματική εξέλιξη της πανδημίας.

Σε νοσοκομεία θα μεταφερθούν οι ασθενείς των ιδιωτικών κλινικών

Οι κλινικές που έχουν επιταχθεί είναι κλινική Σαραφιανός και η ιδιωτική γενική κλινική της Θεσσαλονίκης. Ήδη οι περιφερειάρχες της 3ης και 4ης υγειονομικής περιφέρειας επισκέφτηκαν και τις δύο κλινικές,

Μέσα στο σαββατοκύριακο θα γίνει η μεταφορά των ασθενών που νοσηλεύονται στις κλινικές σε νοσοκομεία, ώστε αυτές να μετατραπούν σε κέντρα για ασθενείς με κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2020