Ελλάδα

Επίταξη κλινικών: Τι αναφέρουν οι κλινικάρχες για την άρνησή τους να συνεργαστούν με το κράτος κατά της πανδημίας κορωνοϊού

20.11.2020 | 20:24 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε ο Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος ης Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, η κλινική του οποίου βρίσκεται υπό επίταξη.

«Η μία από τις δύο κλινικές είναι η δική μου. Οι αντιρρήσεις μας ήταν στο ότι ο προγραμματισμός ήταν για την ταυτόχρονη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό και χωρίς σε διαφορετικούς ορόφους. Σε αυτό αντέδρασα, γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε ευθύνη για διασπορά του ιού. Δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε το χώρο. Το άλλο ήταν το θέμα της εκπαίδευσης του προσωπικού. Η αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό θέλει υπερβολικά μέτρα προστασίας και εκπαίδευση. Με την καλή διάθεση του διοικητή της Γ’ υγειονομικής περιφέρειας λύθηκε, θα αναλάβει η υγειονομική περιφέρεια την εκπαίδευσή τους. Επίσης οι ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό θα πάνε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, και οι υπόλοιποι με κορωνοϊό θα έρθουν εδώ», ανέφερε ο κ. Σαραφιανός.

«Στη Θεσσαλονίκη επιθυμούσαν ταυτόχρονη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό και χωρίς. Η διάθεσή μας για προσφορά είναι αναμφισβήτητη. Αυτή είναι η δουλειά μας. Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην πόλη που ζούμε, και αγαπάμε, και μεγαλώσαμε», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2020