Ελλάδα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ελληνικού στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη

19.11.2020 | 08:21 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολη, αναφορικά με τη βοήθεια που προσφέρει ο δήμος σε όσους το έχουν ανάγκη.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον Μάρτιο. Εμείς είχαμε έτσι και αλλιώς το Βοήθεια στο Σπίτι και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, εξυπηρετούσαμε περίπου 300 οικογένειες και αυτό έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Η τάση είναι αυξητική. Μην ξεχνάμε ότι τα συσσίτια στις εκκλησίες δε γίνονται πλέον, οι εθελόντριες που πήγαιναν στην εκκλησία για να μαγειρέψουν δεν πάνε πια για ευνόητους λόγους. Οπότε όλος αυτός ο κόσμος, συν αυτοί που έμειναν άνεργοι το καλοκαίρι, σπεύδουν στους δήμους για βοήθεια. Εμείς είμαστε μια οικογένεια με τους πολίτες μας, δε θα αρνηθούμε σε κανέναν. Σήμερα είμαστε στο χώρο που χτυπάει η καρδιά της κοινωνικής μας υπηρεσίας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο δέχεται και αυτό μεγάλη πίεση. Οι περισσότεροι δήμοι κάναμε εκδηλώσεις και λέγαμε αντί εισιτηρίου φέρτε τρόφιμα. Αυτό πλέον δε γίνεται. Οπότε ό,τι βάζουμε από το ταμείο του δήμου και από τη βοήθεια του κόσμου. Αυτό όμως δεν αρκεί», σημείωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

Στην κάμερα του MEGA μίλησε και ένας κύριος που βρισκόταν εντός του παντοπωλείου. «Είμαι δικαιούχος του κοινωνικού παντοπωλείου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δήμο μας για τη βοήθεια που μας προσφέρει κάθε μήνα, και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί κάθε μήνα πηγαίνουν τα φάρμακα στη μητέρα μου που είναι στις ευπαθείς ομάδες και δεν μπορεί να κυκλοφορεί λόγω καραντίνας», είπε.

«Ο κόσμος μπορεί να τηλεφωνεί στο 15415, και αυτομάτως κατευθύνεται στις υπηρεσίες του Δήμου. Τώρα που είμαστε σε lockdown κάποιος μπορεί να έρθει εδώ στέλνοντας στο 13033 τον κωδικό 3. Θέλω να παρακαλέσω, εκ μέρους όλων των δημάρχων, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι μας και οι ευπαθείς ομάδες δε χρειάζεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Να απευθύνονται στους δήμους και οι δήμοι θα σπεύδουμε στα σπίτια τους να τους πάμε τρόφιμα, φάρμακα ή ό,τι άλλο χρειαστούν. Έξω υπάρχουν αυτοκίνητα της κοινωνικής υπηρεσίας που αμέσως μόλις έχουμε κλήση από ανθρώπους που δεν βγαίνουν από το σπίτι θα κάνουμε το delivery», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/11/2020