Ελλάδα

Στα «κόκκινα» η Θεσσαλονίκη – Έρχεται κλείσιμο των χερσαίων συνόρων

19.11.2020 | 13:20 Eνσωμάτωση

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα «κόκκινα» και καθημερινά δίνει πολύ μεγάλο αριθμό μολύνσεων. Τα νοσοκομεία στην πόλη είναι στα όριά τους και τα κρεβάτια των εντατικών είναι πλέον ελάχιστα. Η κατάσταση έχει φέρει και άλλα μέτρα στο τραπέζι, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βάλει φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων καθώς παρατηρείται έντονη κινητικότητα, κυρίως από εργάτες γης που έρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά χώρες. Παράλληλα, υπάρχουν και σκέψεις για αυστηρότερο lockdown.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς για το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σχέδιο υπηρετεί δύο κατευθύνσεις, την προστασία της απασχόλησης και τη ριζική στροφή της οικονομίας σε ένα εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο.

Πρόκειται συνολικά για 72 δισ. για τα επόμενα επτά χρόνια.

Επίσης, έγινε τηλεδιάσκεψη και της προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώνει την κ. Σακελλαροπούλου για την πορεία της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2020