Κόσμος

Σοκαριστική πρόταση του Ελβετού «Τσιόδρα»: Εκτός ΜΕΘ οι αρνητές της πανδημίας αν νοσήσουν

18.11.2020 | 13:21 Eνσωμάτωση

Σοκαριστική είναι η πρόταση κορυφαίου συμβούλου της κυβέρνησης Ελβετίας για τους αρνητές της πανδημίας. Πρότεινε ότι αν κάποιος αρνείται να προσαρμοστεί στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού να χάνει το δικαίωμα σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που ο Γουίλι Όγκιερ, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους για θέματα δημόσιας υγείας στην Ελβετία, πρότεινε κάτι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο για να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός.

«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», είπε χαρακτηριστικά.

Η πληρότητα των ΜΕΘ στη χώρα έχει αγγίξει και σε πολλές περιπτώσεις ξεπεράσει το 100% από τις 13 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, αρκετοί πολίτες χωρίς μάσκες και χωρίς μέτρα ασφαλείας συγκεντρώθηκαν έξω από τη βουλή στο Βερολίνο την ώρα που συζητείται η πρόταση Μέρκελ για αυστηρότερη καραντίνα.

Μετά από 2 εβδομάδες μίνι lockdown ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στη Γερμανία σταθεροποιήθηκε αλλά δεν παρουσίασε την επιθυμητή μείωση με αποτέλεσμα η Μέρκελ να επιμένει να επιβληθεί αυστηρότεροι περιορισμοί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/11/2020