Ελλάδα

Καβάλα: 60χρονος με νοητική υστέρηση πέρασε δύο μέρες δίπλα στη νεκρή μητέρα του

18.11.2020 | 17:10 Eνσωμάτωση

Μάτια δακρυσμένα για μια είδηση που συγκλονίζει.

Σε γειτονιά της Καβάλας, μπροστά στο σπίτι που ο 60χρονος άνδρας με νοητική στέρηση κοιμόταν αγκαλιά με τη νεκρή μητέρα του για δύο μέρες, το κλίμα είναι βαρύ.

Το χτύπημα του κορωνοϊού και στους δύο, μαζί με τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν, προκάλεσαν συγκίνηση και θλίψη.

Το θέμα έφερε στο φως γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας που εφημέρευε. Με ανάρτησή του στο Facebook αποτύπωσε το δράμα που βιώνουν τα άτομα με νοητική υστέρηση, όταν ξαφνικά χάνουν τους αγαπημένους τους.

Όπως επισημαίνει ο γιατρός, το περασμένο Σάββατο προσήλθαν περί τα 100 άτομα να εξεταστούν στην εφημερία. Ανάμεσά τους και ο 60χρονος, που ήταν σε άθλια κατάσταση, πεινασμένος, τρομαγμένος και με υψηλό πυρετό.

Επί 48 ολόκληρες ώρες ο γιος βρισκόταν δίπλα στη νεκρή μητέρα του, μόνος και αβοήθητος. Ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας ήταν εκείνος που ύστερα από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που έμειναν αναπάντητα απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να βρουν την 90χρονη γυναίκα νεκρή και τον γιο της δίπλα σε άθλια κατάσταση.

Μάνα και γιος είχαν πάντα δίπλα τους, το άλλο παιδί της οικογένειας. Όταν όμως η κόρη μπήκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, οι άνθρωποί της έμειναν αβοήθητοι.

H ηλικιωμένη πέθανε από καρδιακή ανακοπή και πλέον το βάρος των γιατρών έχει πέσει στον 60χρονο για να αποφύγει τη διασωλήνωση.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιώργος Κουγιουμτζόγλου, γείτονας του 60χρονου, σημείωσε ότι πρόκειται για μια οικογένεια που έχει ταλαιπωρηθεί, ωστόσο ήταν πάντα δίπλα στους συνανθρώπους τους που τους είχαν ανάγκη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/11/2020