Ελλάδα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Εντολές ή άγρια καταστολή από την αστυνομία στις κινητοποιήσεις;

18.11.2020 | 07:18 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Μαυροκέφαλος για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, ανήμερα της επετείου της 17ης Νοεμβρίου μεταξύ της αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εντολές, με απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας, να αποτρέψουν τις συναθροίσεις.

«Όταν υπάρχουν εντολές, είναι μηχανισμός καταστολής, οι συλλήψεις γίνονται με τη νόμιμη αστυνομική βία», υποστήριξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυροκέφαλος τόνισε πως η χθεσινή μέρα ήταν μέρα αγώνα και διεκδίκησης και πως αποδείχτηκε ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν να προστατέψει τη δημόσια υγεία, αλλά να καταστείλει τις κινητοποιήσεις επειδή την ενοχλούσαν και της χαλούσαν το αφήγημα που θέλει τους εργαζομένους να έχουν την ατομική ευθύνη και όχι την ίδια την κυβέρνηση που αφήνει τα νοσοκομεία να καταρρέουν.

«Η κινητοποίηση ήταν συμβολική και τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας, σε αντίθεση με την αστυνομία», σημείωσε ο κ. Μαυροκέφαλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 18/11/2020