Πολιτική

Τα πολιτικά κόμματα «έσπασαν» την απαγόρευση διαδηλώσεων

17.11.2020 | 20:15 Eνσωμάτωση

Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης το μεσημέρι, ωστόσο η εικόνα από το πρωί έδειχνε πως το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σημερινή ημέρα είχε κενά.

Αποστάσεις, μάσκες και εικόνα παρέλασης. Το ΚΚΕ με επίκληση ότι τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας έσπασε την απαγόρευση ,αιφνιδίασε την ΕΛ.ΑΣ. και πραγματοποίησε νωρίς την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στην πρώτη γραμμή ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Τα μέλη του ΚΚΕ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους επικεφαλής να ζητούν από τον κ. Κουτσούμπα να αποχωρήσει.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για τις συναθροίσεις έχει αποτύχει από τις πρώτες κιόλας ώρες της ημέρας.

Είναι ενδεικτικό πως πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστήριζαν πως τουλάχιστον 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, δηλαδή μετακίνηση για λόγους υγείας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρχικά κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο. «Είναι απαράδεκτή, αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική. Καταγγέλλεται από όλο το πολιτικό φάσμα ουσιαστικά της χώρας» σημείωσε.

Παρά την απαγόρευση και ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε εκδήλωση με 50 άτομα και αποστάσεις στον χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σπάσαμε την ανόητη απαγόρευση και επιστρέψαμε στους εμπνευστές τους τα προβοκατόρικα σχέδια. Η Δημοκρατία και η ιστορική μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη παρά τις απαγορεύσεις πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μηνύματα για υπευθυνότητα

Στο Πολυτεχνείο όπου κατέθεσε στεφάνι βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε το μήνυμα για ατομική ευθύνη ενάντια στην πανδημία.

«Το διαχρονικό αίτημα για Ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα την οποίαν όλοι πρέπει να δείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι από αυτήν την πρωτοφανή περιπέτεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Κίνημα Αλλαγής έντυσε τη Χαριλάου Τρικούπη με πανό για την επέτειο του Πολυτεχνείου και αντιπροσωπεία του κόμματος κατέθεσε στεφάνι στο ιστορικό κτήριο.

«Με όπλα τις αξίες, τις ιδέες μας και τον αγώνα μας για μια όρθια, περήφανη και δίκαιη κοινωνία. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ μας περιμένει υγιείς και δυνατούς» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε και εκείνη στο Πολυτεχνείο και κατέθεσε στεφάνι, ενώ μιλησε για τον φετινό διαφορετικό εορτασμό της επετείου.

«Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς Ελευθερίας, αλλά και Ευθύνης. Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/11/2020