Υγεία

Στα όριά τους τα νοσοκομεία – Μ. Γκάγκα στο MEGA

16.11.2020 | 17:01

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της 7ης Πνευμονογικής Κλινικής στο «Σωτηρια», και Σύμβουλος Π.Ο.Υ.

Καθοριστική είναι η εβδομάδα που διανύουμε για την πορεία της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο μέτωπο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της πανδημίας, που ήδη πιέζει ασφυκτικά το σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα η κατάσταση «βαραίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες». Κυρίως η Β. Ελλάδα πιέζεται πολύ καθώς όπως επισήμανε το δεύτερο κύμα του ιού είναι βαρύ και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «προσπαθούμε να το σταματήσουμε κάνοντας ό,τι μπορούμε».

Η κυρία Γκάγκα όπως τόνισε ήταν σε συνεχή επικοινωνία με άτομα που θετικοποιήθηκαν μέσα στο ΣΚ και σύμφωνα με όσα της είπαν «οι περισσότεροι ξεχάστηκαν στο γραφείο ή σε κάποιον καφέ με φίλους».

Ερωτηθείσα για το πόσοι από τους διασωληνωμένους αυτή την στιγμή ασθενείς στη χώρα μας θα τα καταφέρουν τόνισε: «Πάνω από 50%, ελπίζω 2 στους 3».

Ενώ πρόσθεσε πως: «όσο πιο λίγο μείνει στην μονάδα, τόσο πιο αισιοόδοξα είναι τα πράγματα».

Όπως είπε στη χώρα μας δεν έχουμε ακόμα θέμα για το ποιος ασθενείς θα διασωληνωθεί ή ποιος όχι και επέστησε την προσοχή σε όλους, την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

«Να αερίζεται ο χώρος, να φοράμε τις μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις», υπογράμμισε.

Όσο για την επιστροφή στην κανονικότητα, η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι η αποφυγή του συνωστισμού είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και υπενθύμισε ότι το εμβόλιο θα έρθει σύντομα, όμως ο πληθυσμός δεν θα έχει εμβολιαστεί ως τα Χριστούγεννα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 16/11/2020

Υγεία