Πολιτική

Εξηγήσεις Μπογδάνου για την παρουσία του στο Πολυτεχνείο

15.11.2020 | 10:47 Eνσωμάτωση

Μια προσπάθεια να δικαιολογήσει/αιτιολογήσει την παρουσία του στο Πολυτεχνείο, και τη κουβέντα που είχε με τους Αστυνομικούς, επιχείρησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Υπενθυμίζεται ότι την επίσκεψη του στο Πολυτεχνείο και την εγκάρδια συζήτησή του με τους Αστυνομικούς, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την είχε συνοδεύσει με σχετική ανάρτηση, η οποία εκτός από φωτογραφίες περιέιχε το ακόλουθο μήνυμα:

«Φέτος στο κέντρο της Αθήνας θα προστατευθούν η τάξη, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αλλά πρωτίστως η δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Καμία παραχώρηση σε επίδοξους δολοφόνους με αριστερές ιδεοληψίες. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και η πρωτεύουσά της κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Σήμερα, μιλώντας στο MEGA, προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει το λόγο που βρέθηκε στο Πολυτεχνείο, υποστηρίζοντας ότι αυτό οφείλεται στα βουλευτικά του καθήκοντα, ενώ έριξε λάσπη, ότι μεταδίδονται με ψευδή τρόπο οι δραστηριότητές του.

«Τα πράγματα τα οποία κάνω μεταδίδονται με έναν τρόπο ψευδή. Εδώ το ιστορικό MEGA την Παρασκευή έκανε ένα χονδροειδές δημοσιογραφικό σφάλμα, λέγοντας μέσα σε βίντεο -και μάλιστα μαθαίνω με παρέμβαση του ίδιου του Σταμάτη Μαλέλη- ότι ήμουν τάχα στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Ενώ εγώ πέρασα εκεί ως βουλευτής της περιφέρειας Α’ Αθήνας, για να δω τι συμβαίνει, δύο ώρες πριν την επιχείρηση. Δεν πέρασα τυχαία. Ήμουν εκεί από τη 13:26 έως τη 13:37 και το δελτίο του ΜEGA μεταξύ άλλων, λέει ότι ‘’ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης’’» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ένας βουλευτής οφείλει να γνωρίζει τι συμβαίνει στην εκλογική του περιφέρεια, επικαλούμενος μάλιστα, ότι 1,5 χιλιόμετρο από το Πολυτεχνείο είναι το σπίτι και το πολιτικό του γραφείο.

«Ο βουλευτής πρέπει να κινείται στην περιφέρειά του. Να έχει αίσθηση του πεδίου του τι γίνεται, τι συμβαίνει. Πού χρειάζεται ενδεχομένως να έχει στραμμένη την προσοχή του. Γι’ αυτό μας ψήφισε ο κόσμος. Όχι για να καθόμαστε σε γραφειάρες και να παρατηρούμε από τα ρετιρέ μας τι γίνεται στους δρόμους. Ήταν απλά άλλη μια κίνησή μου στο κέντρο της Αθήνας. Το μαρτυρά και η ενδυμασία μου. Με τα αθλητικά και με το φούτερ σταμάτησα να δω τι γίνεται. Αυτό κάνει, αυτό πρέπει να κάνει ένας βουλευτής» πρόσθεσε.

Ακόμα, σε ότι αφορά την παρουσία του στο Πολυτεχνείο, υποστήριξε ότι «δεν έχει μόνο η αριστερά ακτιβιστές. Έχουμε και εμείς. Μη βλέπετε που οι περισσότεροι ομόσταβλοί μου είναι της άνεσης. Έχει δρόμο και η Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επιτηρούσε τη δουλειά της ΕΛ.ΑΣ, απονείμοντας τα εύσημα παράλληλα στην Αστυνομία για την προσφορά της.

«Η Αστυνομία έχει επιφορτιστεί τα πάντα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αστυνομία. Της αξίζει και αναγνώριση στο υλικό πεδίο. Δόθηκαν στους στρατιωτικούς, να δοθεί και στους αστυνομικούς. Η αστυνομία είναι παντού. Είναι οι καθημερινοί μας ήρωες. Πάρα πολύ νοσούν δυστυχώς από κορωνοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας κατηγορούν από αριστερά για καταστολή στις ελεύθερες δημοκρατικές εκδηλώσεις και από δεξιά μας λένε αντίθεους και αντίχρηστους που κλείσαμε τις εκκλησίες» σημείωσε ο κ. Μπογδάνος, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δέχεται αμφίπλευρη πίεση.

Επιπλέον, εξήγησε τι εννοούσε με το «επίδοξους δολοφόνους» που χρησιμοποίησε στην ανάρτησή του. «Όποιος πάει στην πορεία (του Πολυτεχνείου) είναι επίδοξος δολοφόνος. Όχι με δόλο, εξ’ αμελείας. Στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν κάποιες διατυπώσεις που πρέπει να μένουν στην αρχική τους ακρίβεια. Εξ αμελείας δολοφόνος είναι όποιος συγκεντρώνεται, συναθροίζεται και συγχρωτίζεται.

Τέλος, υποστήριξε ότι «σωστά απαγορεύτηκαν αυτά που απαγορεύτηκαν», χαρακτηρίζοντας «άριστη την απόφαση» για απαγόρευση κυκλοφορίας ενόψει του Πολυτεχνείου. «Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, αριστεράς -δεξιάς. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, ζήτημα ισονομίας και νομοκρατίας. Να ισχύουν οι νόμοι σε όλη τη χώρα και για όλους».

Τι είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, ρώτησε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο αν η Ελλάδα έχει δημοκρατία.

«Από ένα σημείο και μετά μπαίνουν και θέματα δημοκρατικής τάξης. Ποιους κατηγορείται και γιατί; Δεν σας είδα να έχετε την ίδια αγωνία για τον Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη όπου πλήθος κόσμου κοινώνησε από το ίδιο κουτάλι. Ο κόσμος μας ψήφισε για να είμαστε δίπλα του. Όχι για να επιτηρούμε την Αστυνομία» σημείωσε, λέγοντας πως «δεν καταλαβαίνω τη δουλειά είχε στο Πολυτεχνείο ο κ. Μπογδάνος».

«Στηρίζουμε τα μέτρα προστασίας και λέμε και στον κόσμο να τα τηρεί . Αυτά όμως δεν πρέπει να είναι ευκαιρία για να κάνουμε πολύ πίσω από το Σύνταγμά μας και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες» σχολίασε σχετική με την απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων ενόψει του Πολυτεχνείου.

«Η πανδημία όπως και θα κρίση για τον νεοφιλελευθερισμό αποτελεί ευκαιρία» υπογράμμισε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 15/11/2020