Πολιτική

Νέο σόου Πολάκη – «Αυτοψία» χωρίς μάσκα έξω από τις ΜΕΘ

13.11.2020 | 09:23 Eνσωμάτωση

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η εικόνα του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τη μάσκα ανά χείρας έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και αντιδράσεων από πολίτες, προκαλεί η επιλογή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, να επισκεφτεί, χωρίς μάλιστα να φορά μάσκα, την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιχείρησε να κάνει «αυτοψία» στο Σωτηρία, ωστόσο η ενέργεια του να κάνει δηλώσεις μπροστά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό γύρισε μπούμερανγκ, καθώς επέλεξε να μιλήσει στην κάμερα κρατώντας τη μάσκα στα χέρια.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε εκεί, έπειτα από την κόντρα στο κοινοβούλιο τόσο του ίδιου όσο και του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για το πόσες από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία» πράγματι λειτουργούν.

«Ζήτα συγγνώμη»

Το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, καλεί τον κ. Πολάκη να ζητήσει συγγνώμη.

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του. Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε  το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η κόντρα στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα  της Πέμπτης  είχε προκληθεί έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση είπε ότι δεν έχει στηριχθεί το εθνικό σύστημα υγείας με αρκετές κλίνες ΜΕΘ και με υγειονομικό προσωπικό.

Προκειμένου να υποστηρίξει τα επιχειρήματά του ισχυρίστηκε ότι από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που αποτελούν δωρεά της Βουλής στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι λειτουργικές μόλις οι 9.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 13/11/2020