Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Μαύρος» Οκτώβριος για τη Θεσσαλονίκη

12.11.2020 | 13:21

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Θεσσαλονίκη μετρούσε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων και τίποτα δεν προμήνυε τον τριψήφιο αριθμό των 777 μολύνσεων που ανακοινώθηκαν χθες.

Η μεγαλύτερη μάχη με τον κορωνοϊό δίνεται τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ο «κόκκινος Οκτώβριος» της Θεσσαλονίκης

Την 1 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν μόλις 7 κρούσματα. Μια εβδομάδα μετά τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 25. Στις 28 Οκτωβρίου και ενώ στο τριήμερο των εορτασμών της πόλης καταγράφονται φαινόμενα συνωστισμού, τα κρούσματα εκτοξεύονται στα 384.

Οι Θεσσαλονικείς τρομάζουν και σπεύδουν μαζικά για δωρεάν τεστ στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Ακολουθεί μπαράζ προειδοποιήσεων και συστάσεων. Τα κρούσματα καθημερνά αυξάνονται. Στις 31 Οκτωβρίου σημειώνεται ρεκόρ με 839 νέα κρούσματα.

Στις 3 Νοέμβριου η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιδημιολόγων, για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα τα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων αναμένεται να αποτυπωθεί σε περίπου δύο εβδομάδες.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/11/2020

Ελλάδα