Πολιτική

«Μετωπική» Κεφαλογιάννη-Αχτσιόγλου για τηλεκπαίδευση

10.11.2020 | 10:15 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για την χθεσινή κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης είχαν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσίογλου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το πρόβλημα με το διαδίκτυο δεν ήταν ελληνικό. Παρουσιάστηκε στο εξωτερικό, στον πάροχο της επικοινωνίας. Να καταλαβαίνουμε όλοι πριν ζητήσουμε παραιτήσεις. Να καταλαβαίνουμε την αγωνία μαθητών και γονέων. Δεν ήταν ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, το οποίο άμεσα αντέδρασε. Το να ζητάει η αντιπολίτευση την παραίτηση υπουργού για ένα τεχνικό σφάλμα ενός data center στο Λονδίνο είναι αστείο» σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να σταθεί η κυβέρνηση δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού. «Θα πρέπει όσο η πανδημία είναι σε εξέλιξη, να υπάρχουν μέτρα που θα βοηθάνε τους ανθρώπους αυτούς».

Ακόμα, σχολιάζοντας τις κακοκαιρίες που πλήττουν την Κρήτη, έκανε λόγο για ελλιπή βελτίωση των υποδομών.

«Από όταν ήμουν βουλευτής στο Ρέθυμνο βουλευτής, πριν 13 χρόνια, μιλούσαμε για τις μελέτες βελτίωσης του βόρειου οδικού άξονα. Η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε τη δέσμευση να ολοκληρωθεί ο βόρειος οδικός άξονας, να γίνει ένας κλειστός ασφαλής αυτοκινητόδρομος» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την κακοκαιρία που πλήττει τον τόπο καταγωγής της.

Η κυβερνητική αδράνεια και η ανάρτηση Πολάκη

Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου, υποστήριξε ότι η κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης αποτελεί «δείγμα σε μια συνολική εικόνας που εκπέμπει η κυβέρνηση, εικόνα ελλιπούς προετοιμασίας. Υπήρξε φοβερή αδράνεια, σε ορισμένες περιπτώσεις εγκληματική ολιγωρία, τόσο στο δημόσιο σύστημα υγείας, όσο στην προετοιμασία των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι μη πράξεις οδήγησαν στο νέο lockdown».

«Δεν έκανε στοιχειώδη προετοιμασία για την τηλεκπαίδευση το υπουργείο Παιδείας εδώ και 8 μήνες. Δεν φρόντισαν να έχουν υλικοτεχνική υποδομή όλοι οι μαθητές» συμπλήρωσε σχετικά.

Ερωτώμενη για την φωτογραφία που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, στην οποία τρώει αγκαλιά με φίλους του παρά το lockdown, ανέφερε ότι «ήταν λάθος αυτό, δεν έπρεπε να γίνει. Έδωσε λάθος μήνυμα με αυτή την ανάρτησή του ο κ. Πολάκης».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάλυψε τον Παύλο Πολάκη και πως στην ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσε ότι ήταν αρνητικός στον κορωνοϊό λόγω πρόσφατου τέστ στο οποίο είχε υποβληθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/11/2020