Ελλάδα

Γερακαράκος: Με κορωνοϊό 550 αστυνομικοί – Δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας

10.11.2020 | 08:02 Eνσωμάτωση

Σε καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων προστασίας στην ΕΛ.ΑΣ. προέβη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Γερακαράκο, υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικών που βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό και οι συνάδελφοι με τους οποίους είχαν άμεση επαφή δεν τίθενται σε καραντίνα.

«Δεν γίνεται σε ένα γραφείο να δουλεύουν τέσσερα άτομα, ο ένας να βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό και οι υπόλοιποι τρεις να συνεχίζουν να δουλεύουν και να μην μπαίνουν σε καραντίνα» σημείωσε, καταγγέλλοντας ότι ανώτερο στέλεχος της Αστυνομίας, παρότι είχε συγγενή πρώτου βαθμού θετικό στον κορωνοϊό, συνέχιζε να πηγαίνει στην υπηρεσία του.

Αν βγουν όλοι σε καραντίνα θα έχουμε πρόβλημα. Γιατί η Αστυνομία εδώ και μήνες έχει επιφορτιστεί τα πάντα

«Η αστυνομία ρίχτηκε στη μάχη σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα ζητήματα της χώρας. Το έμψυχο υλικό έχει πρόβλημα. Δουλεύουμε συνεχώς» υπογράμμισε ο κ. Γερακαράκος.

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι ο ΕΟΔΥ, δεν μπόρεσε να υποστηρίξει τη διενέργεια τεστ για κορωνοϊό στην Αστυνομία, «γιατί είναι μεγάλος οργανισμός».

Ακόμα, υποστήριξε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 550 αστυνομικοί είναι θετικοί στον κορωνοϊό πανελλαδικά, χωρίς όπως συμπλήρωσε, να προσμετρώνται οι στενές επαφές των κρουσμάτων και οι ασυμπτωματικοί.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/11/2020