Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τα κρυφά πάρτι & το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

08.11.2020 | 20:03 Eνσωμάτωση

Την στιγμή που οι γιατροί εξηγούν ότι αυτές τις μέρες «πληρώνουμε» τα πάρτι που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, τον συνωστισμό στις πλατείες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χθες πρώτη μέρα της καραντίνας, μια 35χρονη οργάνωσε πάρτι μέσα στο σπίτι της με δυνατή μουσική που ξεσήκωσε όλη τη γειτονιά.

Εικόνες όπως αυτές με πάρτι σε σπίτια αλλά και μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών σε πλατείες θέλει να αποφύγει η ΕΛ.ΑΣ και για αυτό τον λόγο βάζει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο.

Ωστόσο, τα παρατράγουδα άρχισαν ήδη με πρώτο κρούσμα παρανομίας στην Πάτρα, όπου η δυνατή μουσική και οι φωνές αναστάτωσαν μια ολόκληρη γειτονιά.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ έβγαλε λαβράκι, αφού μέσα σε ένα σπίτι διαπιστώθηκε πως η 35χρονη ένοικος έκανε πάρτι με αρκετούς καλεσμένους. Όπως ήταν φυσικό, οι γλεντζέδες της καραντίνας αποχώρησαν, ενώ η διοργανώτρια θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας 3.000 ευρώ πρόστιμο.

Στοπ στα παράνομα πάρτι από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους νύχτα και μέρα με τη συνεργασία ακόμη και εισαγγελέων.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μη συγκεντρώνονται, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, σε διάφορα σημεία, όπως σπίτια, καθώς έτσι εξυπηρετούν ουσιαστικά τη διάδοση του κορωνοϊού.

Οι προσκλήσεις για τα πάρτι στέλνονται μέσω κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών επικοινωνίας στα κινητά τηλέφωνα. Οι διωκτικές αρχές προαναγγέλλουν εφόδους σε σπίτια και αλλά σημεία, εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομα πάρτι ή εντοπιστούν ανάλογες προσκλήσεις.

Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία από τον συνωστισμό εκπέμπουν και οι γιατροί. Όπως λένε, αυτές τις μέρες «πληρώνουμε» τα πάρτι που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τον συνωστισμό στις πλατείες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2020