Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έρημη πόλη η Αθήνα – Ανησυχούν επιχειρηματίες & εργαζόμενοι

08.11.2020 | 19:56 Eνσωμάτωση

Αλλάζει σταδιακά η όψη του κέντρου της Αθήνας. Οι μόνοι που κυκλοφορούσαν χθες βράδυ ήταν οι άνδρες της δημοτικής αστυνομίας που απολύμαιναν το κέντρο και τους γύρω δρόμους.

Κυριακή πρωί σε μια έρημη και άδεια Αθήνα.

Κλείνουν μόνοι τις επιχειρήσεις τους

Ο 40χρονος Στέλιος Ιωαννίδης για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, βάζει λουκέτο στο ξενοδοχείο του στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη φορά το κλείνει μόνος, αφού όπως λέει δεν τον συμφέρει να το κρατά ανοιχτό.

«Τα ξενοδοχεία τα αναγκάσανε να είναι ανοιχτά ενώ δεν υπάρχουν τουρίστες».

18 εργαζόμενοι απασχολούνται στην επιχείρηση . Από αύριο όλοι μπαίνουν σε αναστολή.

«Είναι τραγική η εικόνα».

Στο Μοναστηράκι, ο 32χρονος Γιάννη Καλπάκη. Από χθες είναι σε αναστολή από τη δουλειά του. Ξεκίνησε με το ποδήλατο του από το σπίτι του στον σταθμό Λαρίσης, πήγε στο Περιστέρι και κατέληξε στο κέντρο της Αθήνας. Η εικόνα παντού, όπως λέει, έρημη και θλιβερή.

«Πολύ δύσκολα. Θα σαλτάρει ο κόσμος μέσα στο σπίτι».

Απολυμαίνουν την έρημη πόλη

Μια ακόμη απολύμανση στο Σύνταγμα. Κλειστά περίπτερα, κλειστά κιόσκια, μαζεμένα τραπεζοκαθίσματα στα μαγαζιά εστίασης, άνθρωποι που κάνουν τζόκινγκ στην άδεια Ερμού και ποδηλάτες παντού σε όλη την Αθήνα συνθέτουν την εικόνα τη δεύτερη μέρα του ολικού lockdown στην Αττική.

Μουδιασμένοι οι πολίτες  προσπαθούν για δεύτερη φορά να διαχειριστούν τον φόβο για το άγνωστο που προκαλεί άγχος και εργασιακή ανασφάλεια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2020