Ελλάδα

Αυστηροί έλεγχοι της τροχαίας σε όλη τη χώρα – Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες των μέτρων

08.11.2020 | 13:14

Οι σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας, τα μεγάλα πρόστιμα αλλά κυρίως η αντίληψη ότι τα μέτρα είναι επιβεβλημένα συμβάλουν στην πειθαρχία των πολιτών. Σήμερα, δεύτερη μέρα της καραντίνας η εικόνα δείχνει ότι το lockdown λειτουργεί με επιτυχία. Μένει να φανούν και τα αποτελέσματα που θα έχει στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Δεύτερη ημέρα locdown και η εικόνα με τους άδειους δρόμους αποτυπώνει ότι οι πολίτες πειθάρχησαν. Άλλωστε και τα δεκάδες μπλόκα της αστυνομίας δεν αφήνουν περιθώρια παραβίασης των κανονισμών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο βάρος των ελέγχων έχει πέσει στα διόδια. 24 ώρες το 24ωρο αστυνομικοί σταματούν τους οδηγούς ελέγχοντας εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Δεκάδες αστυνομικοί και στη Θεσσαλονίκη που διανύει την έκτη ημέρα γενικού απαγορευτικού.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει συνολικά 55.000 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν
600 πρόστιμα για μετακίνηση χωρίς sms ή χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και
700 για μη χρήση μάσκας.

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για την προχθεσινή εικόνα στους εμπορικούς δρόμους λέγοντας ότι τα αποτελέσματα θα φανούν τις επόμενες ημέρες.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους και τις κεντρικές αρτηρίες. Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες κατά κύριο λόγο για να ανακοπεί ο θανατηφόρος εφιάλτης προκειμένου να δούμε πιο αισιόδοξα το μέλλον ενόψει και των εορτών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/11/2020

Ελλάδα