Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η ψυχολογία της καραντίνας

06.11.2020 | 18:06

Οι έξοδοι από το σπίτι θα γίνονται πλέον μόνο με μήνυμα και η αίσθηση ελευθερίας, η επαφή με αδέλφια, εγγόνια και φίλους είναι που θα λείψει από τους πολίτες.

Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη περιγράφει τα συναισθήματα και τι θα της λείψει κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Τι και αν το ζει για δεύτερη φορά… τα συναισθήματα παραμένουν περίεργα και διαφορετικά. Με το φόβο να κυριαρχεί…

Οι έξοδοι από το σπίτι θα γίνονται πλέον μόνο με μήνυμα και η αίσθηση ελευθερίας, η επαφή με αδέλφια, εγγόνια και φίλους είναι που θα λείψει από τους πολίτες .

Αν εξοικειωμένοι με την καραντίνα , οι πολίτες αισθάνονται κουρασμένοι. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε μια ρουτίνα στην καθημερινότητα μας .

Ο εγκλεισμός στα σπίτια μας είναι μια ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε με την οικογένειά μας, να μοιραστούμε σκέψεις και φόβους.

Και μπορεί οι πολίτες να είναι εξοικειωμένοι με τον εγκλεισμό της καραντίνας δεν σημαίνει όμως πως δεν είναι κουρασμένοι.

Η πιστή τήρηση των μέτρων, η καλή ψυχολογία,και η ουσιαστική επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους θα είναι το “εισιτήριο” για να επιστρέψουμε με ασφάλεια πάλι πίσω στην κανονικότητα .

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 06/11/2020

Ελλάδα