Πολιτική

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για το γενικό lockdown

05.11.2020 | 12:18

Ο κύβος ερρίφθη και η χώρα μπαίνει σε δεύτερο γενικό lockdown λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τo παρασκήνιο των αποφάσεων, τα τελευταία 24ωρα, οι επιστήμονες παρουσίασαν μια εικόνα εκθετικής υπεραύξησης των κρουσμάτων, συνδυαστικά με άλλους δείκτες όπως η υπερφόρτωση των κλινών στις ΜΕΘ.

Αυτός ο συνδυασμός ενδεχομένως να προκαλούσε τις επόμενες 15 μέρες τέτοια πίεση στο σύστημα υγείας που να μην μπορούσε να αντέξει.

Το lockdown θα αφορά όλη την επικράτεια και θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωϊ του Σαββάτου.

Δεν θα λειτουργήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, ενω προβλέπεται επαναφορά sms ή εγγράφων κυκλοφορίας. Κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα πλην των σουπερμάρκετ, των καταστημάτων τροφίμων, των πρατηρίων καυσίμων, των συνεργείων αυτοκινήτων, των φαρμακείων, των pet shop, των βιοτεχνιών και των βιομηχανιών.

Κλειστά θα είναι και τα καταστήματα εστίασης – πλην delivery και take away –  ήδη άλλωστε αυτό το μέτρο εφαρμόζεται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, ενώ ανοιχτά  θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Videos & Απoσπάσματα από Έκτακτο δελτίο - 05/11/2020

Πολιτική