Ελλάδα

Σχέδιο δράσης για τα ετοιμόρροπα κτήρια σε όλη την Ελλάδα

05.11.2020 | 13:49 Eνσωμάτωση

Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα η καταγραφή και η σήμανση των ετοιμόρροπων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα.

Η κατάρρευση του ετοιμόρροπου κτηρίου από τον ισχυρό σεισμό της Σάμου, που στοίχισε τη ζωή στα δύο νέα παιδιά, έφερε στο προσκήνιο, το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων κτισμάτων που αντιμετωπίζουν πολλές ελληνικές πόλεις.

Έτσι, λοιπόν, μέσα στις επόμενες ημέρες, ξεκινούν οι αυτοψίες, προκειμένου στη συνέχεια να επισκευαστούν όσα κτήρια κριθούν κατάλληλα και να κατεδαφιστούν όσα θεωρηθούν επικίνδυνα.

Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την τραγική απώλεια των δύο νέων παιδιών από τον σεισμό της Σάμου, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνει άμεσα μέτρα για την διαχείριση των κτιρίων που έχουν κατασκευαστικά προβλήματα και θεωρούνται επικίνδυνα.

Η καταγραφή θα γίνει σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που θα διαθέσει εθελοντές μηχανικούς σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας θα αναλάβει την ενημέρωση του κοινού και των μαθητών για τα ετοιμόρροπα κτίρια σε κάθε περιοχή.

Μετά την καταγραφή των κτηρίων, οι δήμοι θα αναλάβουν την επισκευή των εγκαταλελειμμένων και την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων. Η χρηματοδότησή τους θα εξασφαλιστεί από το Δημόσιο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2020