Ελλάδα

Lockdown: Τι θα ισχύσει στα σχολεία – Σοκαριστικά στοιχεία από τα νοσοκομεία

05.11.2020 | 13:31 Eνσωμάτωση

Την πρώτη εικόνα που διαμορφώνεται μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αναλύουν στο MEGA η Αναστασία Τσιβγούλη που βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, η Δέσποινα Γεωργιάδου που βρίσκεται στο Αττικό Νοσοκομείο και η Εύη Καλλίνη στη Θεσσαλονίκη.

Από την ερχόμενη εβδομάδα η εικόνα στα σχολεία θα είναι εντελώς διαφορετική από τη σημερινή καθώς κλείνουν γυμνάσια- λύκεια.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η χώρα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και έως τις 30 Νοεμβρίου επιστρέφει στις συνθήκες Μαρτίου, με τη διαφορά ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα είναι ανοιχτά, καθώς και τα σχολεία της ειδικής αγωγής.

Κλειστά θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας όπως είπε για τα οποία άμεσα θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση.

Πάντως ήδη διαφαίνονται κάποια προβλήματα καθώς διατυπώνονται επιφυλάξεις από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σχετικά με τους περιορισμούς που υπάρχουν στις ταχύτητες σύνδεσης.

Στο μεταξύ ανησυχητική είναι η συνολική εικόνα της κατάστασης στο σύστημα υγείας και της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία.

Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφαση του lockdown.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες κάθε δύο ώρες ένας άνθρωπος χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη και σχεδόν κάθε 90 λεπτά ένας ασθενής κατέληγε.

Στο όριο τους είναι και τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, ιδίως το ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η επιβολή προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2020