Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ξέφρενη η πορεία των κρουσμάτων – Αύξηση των διασωληνωμένων και θανάτων

05.11.2020 | 13:24 Eνσωμάτωση

Η ξέφρενη πορεία των κρουσμάτων και η δραματική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων αλλά και των θανάτων ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οδηγηθήκαμε εκ νέου σε lockdown. Αττική και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στη δίνη του κορωνοϊού ενώ ο υψηλός αριθμός των νέων λοιμώξεων σε όλη τη χώρα δεν άφηνε σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους άλλα περιθώρια.

Τριπλό αρνητικό ρεκόρ με 2.646 νέα κρούσματα, 18 θανάτους και 179 νοσηλευόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα και οδηγώντας την κυβέρνηση στην απόφαση να επιβάλλει από το Σάββατο καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξήγησε τους λόγους που η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε την επιβολή του γενικού lockdown.

Από τα 2.646 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Τετάρτη, τα 588 καταγράφονται στην Αττική και τα 823 στη Θεσσαλονίκη η οποία βρίσκεται ήδη από την Τρίτη σε καθολικό lockdown.

Τη δραματική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της πόλης περιέγραψε ο αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Συμεών Μεταλίδης, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για το ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σε όλη τη χώρα λειτουργούν 348 κλίνες εντατικής COVID, εκ των οποίων χθες κατειλημμένες ήταν οι 220 και κενές οι 128. Οι κλίνες COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης ήταν χθες 102, εκ των οποίων κενές ήταν μόνο οι 31.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2020