Ελλάδα

Κορωνοϊός: Φόβοι για μετάλλαξη του ιού – Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

05.11.2020 | 17:12

Ο Σωτήρης Τσιόδρας προσπαθεί να συμπυκνώσει τη δύσκολη κατάσταση και ταυτόχρονα να δείξει τις διαστάσεις του κινδύνου.

Τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται, το εθνικό σύστημα υγείας πιέζεται και η εξάπλωση του ιού στο δεύτερο κύμα είναι τόσο μεγάλη που βάζει τους ειδικούς σε σκέψεις για τυχόν μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως το γενικό lockdown ήταν μονόδρομος. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας έχουν φτάσει τους 1.600, με τον μέσο όρο των ημερήσιων εισαγωγών να έχει φτάσει τα 170 άτομα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ηλικίες κυμαίνονται από 45 – 75 ετών.

Αγωνία στη Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη παραμένει δραματική. Τα νοσοκομεία πιέζονται όσο ποτέ, οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαντλούνται και η ανησυχία για τις επόμενες μέρες είναι διάχυτη τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην ιατρική κοινότητα.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Πέτρος Κετικίδης, αντιπρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», σημείωσε ότι η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα της πόλης είναι δραματική.

«Στη Θεσσαλονίκη βιώνουμε συνθήκες πολέμου στα δημόσια νοσοκομεία».

Ο κ. Κετικίδης σημείωσε ότι οι κλίνες ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες για νοσηλεία ασθενών με Covid-19 είναι μόνο 13 σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης, ενώ υπάρχει σχέδιο να ανοίξουν οι αίθουσες χειρουργείων τα οποία έχουν ανασταλεί, προκειμένου να μπορέσουν και εκεί να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι συνεχείς και τα πρόστιμα αλλεπάλληλα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/11/2020

Ελλάδα