Κόσμος

Το βιογραφικό του Τζο Μπάιντεν

04.11.2020 | 03:06

Βετεράνος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Τζο Μπάιντεν, ανήκει στους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς και φημίζεται για την ικανότητά του να εκτονώνει εντάσεις.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πριν από κάθε μεγάλη απόφαση, συνήθιζε να δέχεται τη συμβουλή του πρώην αντιπροέδρου του.

Ένα από τα μακροβιότερα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας, ο Τζο Μπάιντεν, εξελέγη για πρώτη φορά το 1972.

Γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια πριν από 77 χρόνια, αλλά έχτισε την καριέρα του στο Ντέλαγουερ, όπου πέρασε την παιδική του ηλικία.

Πρωτότοκος οικογένειας Καθολικών με ιρλανδέζικες ρίζες, πήγαινε για χρόνια στην Ουάσιγκτον με το τρένo.

Οδηγεί μία Corvette του 1967 που του χάρισε ο πατέρας του ως γαμήλιο δώρο… και δεν αποχωρίζεται ποτέ τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου του.

Η ζωή του σημαδεύτηκε από δύο τραγωδίες. Το 1972 η πρώτη του σύζυγός του Νίλια και η κόρη τους, σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Και το 2015 πέθανε από καρκίνο, ο γιος του Μπο σε ηλικία 46 ετών.

Μετά το θάνατό του Μπο, ο Μπάιντεν εγκατάλειψε τις βλέψεις για την προεδρία το 2016. Όμως με τη βοήθεια τω άλλων δυο παιδιών τους, του Χάντερ και της Ασλεϊ, καθώς και της δεύτερης σύζύγου του Τζιλ, κατάφερε να ξαναβρεί το χιούμορ του.

Για τους ζωόφιλους, στα ατού του Μπάιντεν είναι και…ο Τσαμπ, ένας από τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς που τον συντροφεύουν στα δύσκολα

Με τις δεκαετίες εμπειρίας του, ως αντιπρόεδρος ο Μπάιντεν συμπλήρωνε τον Ομπάμα. Τώρα φιλοδοξεί να ξαναμπεί στο Λευκό Οίκο ως πρόεδρος και να επαναφέρει τη λογική όπως λέει στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 04/11/2020

Κόσμος