Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Εκτεταμένοι έλεγχοι

04.11.2020 | 20:11 Eνσωμάτωση

Η Θεσσαλονίκη ζει σε ρυθμούς lockdown πλέον και στη ζωή των πολιτών έχουν επιστρέψει τα SMS.

Αστυνομικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να επιβάλλουν πρόστιμο σε μια γυναίκα που αντί για έγγραφη βεβαίωση μετακίνησης τους επιδεικνύει ένα κίτρινο χαρτάκι σημειώσεων.

Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη

Κι όλα αυτά την ώρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καθολικό lockdown και σπάει το ένα μετά το άλλο το ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 27 Οκτωβρίου, όταν παρατηρήθηκε η απότομη άνοδος κρουσμάτων μέχρι και σήμερα, έχουν καταγραφεί πάνω από 4.000 κρούσματα.

Αστυνομικοί σαρώνουν όλη την πόλη κάνοντας ελέγχους σε πεζούς, οδηγούς αυτοκινήτων και επιβάτες λεωφορείων.

Άδειοι δρόμοι και κλειστές επιχειρήσεις. Εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στα όρια της απόγνωσης.

Αγωνία για κλίνες Covid-19

Και ενώ το σύστημα υγείας στην Θεσσαλονίκη δέχεται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση λόγο της πανδημίας, στο νοσοκομείο Παπανικολάου οπού οι ανάγκες για νέες υποδομές είναι μεγάλες, υπάρχουν δυο κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται.

Το πρώτο κτιριακό συγκρότημα έχει σταματήσει η κατασκευή του από τους σεισμούς του 1978, καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου μέσα σε μόλις πέντε ημέρες γέμισαν και τα 27 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από ασθενείς Covid-19. Την ανησυχία του να μην γίνει η Θεσσαλονίκη Μπέργκαμο εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο.

Οι γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης τρέμουν, όπως λένε, τις ημέρες εφημερίας καθώς στην καλύτερη περίπτωση τουλάχιστον 30 ασθενείς εισάγονται σε κλινικές Covid-19 πιέζοντας ασφυκτικά τις αντοχές του συστήματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/11/2020