Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ – «Έχουμε ήδη κερδίσει»

04.11.2020 | 09:40 Eνσωμάτωση

O Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι είναι ήδη νικητής, ενώ μάλιστα προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι αναμφισβήτητα μια πολύ σημαντική συνέντευξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον αμερικανικό λαό για την τεράστια υποστήριξή του. Εκατομμύρια μας ψήφισαν και κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, αλλά εμείς δεν θα το υποστηρίξουμε αυτό», είπε ο πρόεδρος Τραμπ ξεκινώντας τις δηλώσεις του.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πρώτη Κυρία, την οικογένειά μου, και τον αντιπρόεδρο Πενς που με στήριξαν. Είμαστε έτοιμοι να βγούμε έξω και να γιορτάσουμε κάτι τόσο σημαντικό και τόσο όμορφο. Οι πολίτες της Αμερικής βγήκαν σε αριθμούς ρεκόρ για να με στηρίξουν. Κερδίσαμε πολιτείες που δεν αναμενόταν. Κερδίσαμε για παράδειγμα τη Φλόριντα με μεγάλη διαφορά, κερδίσαμε στο Οχάιο, κερδίσαμε στο Τέξας με διαφορά 700 χιλιάδων ανθρώπων. Έχουμε επίσης κερδίσει στη Τζόρτζια. Δεν πρόκειται να μας φτάσουν. Κερδίσαμε την Νότια Καρολίνα», συνέχισε ο ίδιος.

«Στην Αριζόνα είμαστε πολύ δυναμικοί και κάποιοι είπαν ότι κερδίζουν οι αντίπαλοι. Ίσως να συμβεί, αλλά τώρα αρχίζουν να καταμετρούν τις ψήφους. Αν δεν κερδίζουμε την Αριζόνα, πάλι θα κερδίσουμε συνολικά. Είναι μια μικρή διαφορά ψήφων. Το πιο σημαντικό, κερδίζουμε την Πενσυλβάνια με τεράστια διαφορά. Είμαστε μπροστά 690 χιλιάδες ψήφους, αυτό είναι μεγάλη διαφορά, με καταμετρημένο το 64%, θα είναι σχεδόν αδύνατο να μας φτάσουν», τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ.

«Τώρα πάμε σε περιοχές που ο κόσμος με συμπαθεί και πιθανότατα θα διευρύνουμε τη διαφορά μας. Κερδίζουμε το Μίτσιγκαν, είμαστε μπροστά 300 χιλιάδες ψήφους. Κερδίζουμε και το Ουισκόνσιν. Δεν χρειαζόμαστε όλες τις πολιτείες. Μίλησα πριν λίγο με τον κυβερνήτη του Τέξας, που πήρε να με συγχαρεί. Κερδίσαμε το Τέξας, είναι σχεδόν τελικά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

«Ήταν μια μεγάλη νύχτα. Κερδίσαμε όλες αυτές τις πολιτείες, και κοιτάς τις διαφορές, και δεν έχουμε διαφορά λίγες ψήφους. Αναρωτήθηκα τι έγινε με αυτές τις εκλογές; Επειδή ήξεραν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν, είπαν ας πάμε στα δικαστήρια. Δεκάδες εκατομμύρια επιστολικές ψήφους γιατί έτσι είτε κέρδιζαν είτε όχι θα μας πήγαιναν στα δικαστήρια. Φλόριντα, Τέξας, Οχάιο έχουμε κερδίσει. Ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Είναι μια απάτη σε βάρος του αμερικανικού λαού. Ήμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε, και κερδίσαμε αυτές τις εκλογές. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα για το καλό του έθνους. Θα προσφύγουμε στο ανώτατο δικαστήριο. Δεν θέλουμε να βρεθούν ξαφνικά στις 4 τα ξημερώματα ψηφοδέλτια κάπου. Θα κερδίσουμε και σε ό,τι με αφορά έχουμε ήδη κερδίσει. Θέλω να σας ευχαριστήσω», κατέληξε ο πρόεδρος Τραμπ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 04/11/2020