Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Το «Πάμε Δανάη!» καταγράφει την πρώτη μέρα του lockdown στη συμπρωτεύουσα

03.11.2020 | 10:02

Στη Θεσσαλονίκη όπου από σήμερα και για 14 ημέρες ισχύει το καθολικό lockdown, βρέθηκε η κάμερα του «Πάμε Δανάη!» καταγράφοντας τις πρώτες ώρες στη νέα πραγματικότητα των πολιτών, που θα κρατήσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Σήμερα, πρώτη μέρα που τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα, ο καιρός είναι βροχερός στη συμπρωτεύουσα, «ευνοώντας» το lockdown.

Πρώτη μέρα που οι μετακινήσεις γίνονται με χρήση sms στη Θεσσαλονίκη και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, αλλά και η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο νομό. Ακόμη είναι σε ισχύ περιορισμός επιβατών στα ιδιωτικά ΙΧ μέχρι 2 άτομα, ενώ εξαιρούνται τα ανήλικα παιδιά.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων είναι συνεχείς, τόσο για τις μετακινήσεις εκτός νομού, όσο και για το αν οι πολίτες που κυκλοφορούν έχουν στείλει το απαραίτητο μήνυμα. Η μάσκα υποχρεωτική παντού, και στους παραβάτες κόβονται πρόστιμα.

Η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σαφώς μειωμένη, ενώ σχολεία και ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά.

Εχτές, λίγες ώρες πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων, είχαμε αντιδράσεις για το lockdown στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα από 100 άτομα μαζεύτηκαν στην παραλία κοντά στο Λευκό Πύργο, οι περισσότεροι χωρίς μάσκες, αντιδρώντας στο lockdown. Τελικά παρενέβη η αστυνομία, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και υπήρξε κάποια ένταση.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 03/11/2020

Ελλάδα